Окупанти в Криму розпочали випробування новітніх підводних безпілотників, - ЗМІ

"Клавесин-2Р" - друге покоління сімейства російських автономних підводних апаратів, який за виглядом і габаритами нагадує торпеду.

Фото:24 канал

У Феодосії (в окупованому РФ Криму) почалися випробування новітнього російського безпілотного підводного робототехнічного комплексу "Клавесин-2Р". Про це повідомляє російське видання Известия, зазначають Патріоти України.

Відзначається, що у випробуваннях бере участь спеціальне випробувальне судно проекту 20360ОС "Віктор Чероков", недавно передане Чорноморському флоту.

"Клавесин-2Р" - друге покоління сімейства російських автономних підводних апаратів. Він більший і масивніший за свого попередника - "Клавесин-1", який за виглядом і габаритами нагадує торпеду.

За словами військово-морського експерта Олександра Мозгового, "Клавесин-2Р" представляє собою багатоцільовий апарат, здатний вирішувати широке коло завдань в інтересах Військово-морського флоту РФ.

Для його тестування використовується ділянка кримського узбережжя з унікальними гідрологічними властивостями недалеко від Феодосії. У районі згаслого вулкану, що пішов під воду, утворився складний донний ландшафт з великими глибинами.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...