"Олень" поскаржився, що його обдурили: Бойовики "ДНР" розповіли, за яку плату воювали

Харчування і сигарети – за таку плату працював на терористів 60-річний житель Костянтинівки.

Бойовики "ДНР". Фото: Online.ua.

Поліція Донеччини відшукала шестеро бойовиків та їх пособників, які примкнули до терористів, а потім втекли на підконтрольну Україні територію з різних причин. Серед них знайшлися і ті, яким обіцяли платити в день по 200 доларів. Про це повідомляє прес-служба поліції області, передають Патріоти України.

Серед них – наркозалежний, раніше судимий за грабежі прихильник нацизму з Покровська. Найманець з позивним «Нацист» чергував на блокпосту на в’їзді в Покровск з Дніпропетровщини – перевіряв весь транспорт, який йшов в Донецьку область, «охороняв» незаконний референдум і брав участь у захопленні Красноармійського міськвідділу міліції.

Після цього він разом з іншими жителями Донеччини, яких використовували як «гарматне м’ясо», повинен був виїхати в Слов’янськ для участі в бойових діях, але через сильне алкогольне сп’яніння і страх бути убитим не потрапив в ешелон. Поліцейські знайшли його в Мирнограді, де він ховався по орендованих квартирах.

У селищі Цукурине затриманий зрадник України, який з липня по жовтень 2014 здійснював контрольно-пропускний режим на блокпосту, розташованому між Донецьком і Макіївкою. Найманець на прізвисько «Олень» перевіряв документи громадян і транспорт.

«Пішов в "ДНР", щоб заробити гроші. Терористи обіцяли щодня виплачувати по 200 доларів», – говорить підозрюваний. Так і не дочекавшись грошей, він повернувся додому. Своїм знайомим і родичам розповів, що був на заробітках. Всі документи, які йому видали в «ДНР», знищив, щоб назавжди порвати з фейковою республікою.

Також затримано двох жителів Краматорська, які в 2014 році «несли службу» на одному блокпосту в с. Жовтневе. До їх завдань входило виявлення і затримання громадян, які не підтримували ідеї фейкових республік Донбасу. Почувши про те, що скоро в місті почнуться активні бойові дії, 26-річний найманець з позивним «Чіпа» злякався і втік, швидко втративши інтерес до ідеї «руського міра».

Харчування і сигарети – за таку плату працював на терористів 60-річний житель Костянтинівки. На блокпосту в самому місті він виконував функції регулятора, а також дивився на водіїв і пасажирів, вишукуючи проукраїнські налаштованих громадян.

Триває досудове розслідування і відносно 33-річного жителя с. Парасковіївка Бахмутського району. Крім того, що він в 2014 році чергував на блокпосту терористів, поліцейські зібрали докази його причетності до захоплення боєприпасів і зброї з військового вантажівки. За цими фактами порушено кримінальні провадження у ч. 2 ст.260 «Створення не передбачених законом воєнізованих або збройних формувань», ч.1. ст. 256 «Сприяння учасникам злочинних організацій та укриття їх злочинної діяльності» КК України.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...