За рахунок розвитку штучного інтелекту та створюваних на його основі технологій в майбутньому люди житимуть довше і здоровіше, проте з'явиться чимало речей та явищ, котрі сьогодні вважаються неприродніми До таких висновків прийшли футурологи центру інновацій Ars Electronica Futurelab (Лінц, Австрія), повідомляють Патріоти України з посиланням на Нескучные новости.
Людей, зокрема, звідусіль оточуватимуть чіпи, з'єднані з інтернетом, які будуть вбудовані в предмети, одяг, стіни. Уже сьогодні близько 25 млрд пристроїв підключені до мережі. До 2020 року, згідно з розрахунками, їх кількість збільшиться до 50 млрд, тобто на кожну людину припадатиме в середньому 7 пристроїв.
У найближчому майбутньому звичайними стануть також пристрої, здатні побудувати графіки показників здоров'я, наприклад ЕКГ. Згідно з очікуваннями футурологів, з 2025 року сенсори, розміщені на нашому одязі, шкірі і використовуваних нами предметах, реєструватимуть наші життєві показники, зможуть збирати дані про стан здоров'я, аналізувати їх і ставити діагнози, що різко підвищить тривалість життя людей.
"До 2037 року зміни відбудуться і в тому, що ми їмо і як готуємо їжу. Те, що сніданок зможе приготувати, наприклад, кухонна машина, а за покупками більше не доведеться ходити, - питання вже не такого далекого майбутнього. Вже зараз майже всі великі виробники пропонують розумні холодильники - правда, їх ціна поки висока для звичайної сім'ї", - йдеться в публікації.
За допомогою сканування такі холодильники можуть зберігати дані про продукти, які зберігаються всередині, і терміни їх придатності. Вони пов'язані з інтернет-магазинами і можуть на основі наших переваг автоматично замовляти їжу.
Як повідомляється в статті, до 2030 року з великою ймовірністю з'являться стейки зі штучного м'яса.
"Вже зараз існують численні стартапи, які виробляють м'ясо з клітинних культур. Для цього спочатку розмножують клітини, взяті у живої тварини, які потім вирощують м'язи і жир у великих біореакторах. У 2016 році одна з американських компаній представила перші фрикадельки зі штучного м'яса. Для її створення знадобилося набагато менше води і земельних ресурсів у порівнянні зі звичайним м'ясом", - зазначається у статті.
Щоправда, такі продукти поки що коштують дуже дорого. Наприклад, перший бургер, зроблений в лабораторії, обійшов його творцям у близько $330 тис.
Однак у найближчі десятиліття ціни повинні сильно впасти: за оцінкою компанії, що створила перший "лабораторний" бургер, вже у 2020 році її продукти коштуватимуть близько $10 за штуку.
"Дослідники трудових процесів вважають застарілим те, що ми роками повинні працювати в одній професії, яка визначає нашу ідентичність. Технологічний прогрес буде все більше сприяти зміні роботи або її скасуванню", - йдеться далі.
В сучасній оселі з'являється все більше техніки, яка суттєво полегшує щоденне прибирання. Очищення поверхонь без використання хімічних засобів стає можливим завдяки пароочиснику. Ефективний у боротьбі з брудом, мікробами та пилом, прилад чудово підходи...
Ремінь газорозподільного механізму (ГРМ) - забезпечує синхронну роботу клапанів і поршнів, контролюючи їхній рух. Якщо ремінь ГРМ виходить з ладу, це часто призводить до серйозних пошкоджень двигуна. У дизельних автомобілях, де двигуни працюють під під...