"Останніми днями вони частіше здійснюють розбійницькі набіги": Бійці АТО розповіли про нову тактику окупантів під Мар'їнкою

Українські військові вважають, що в окупантів на Донбасі відбулася ротація, тому що там змінилася тактика.

Ось там знаходяться терористи. Фото: прес-центр штабу АТО.

Українські бійці розповіли про нову тактику російських окупантів поблизу Мар'їнки, а заразом показали свій воєнно-польовий побут. Про це повідомляють Патріоти України з посиланням на прес-центр штебу АТО.

На одній з українських позицій у районі Мар'їнки, старший на цій позиції Павло Камишанов розповів, що терористи облаштувалися за териконами, що розтошовані неподалік. "Вони он там облаштувалися. Там їхні спостерігачі, звідти працюють снайпери. За териконами облаштували свої позиції. У тому місці вони ховають свої танки, БМП і міномети — із усього цього гатять по будинках мирних мешканців", - розповів він.

Українські військові вважають, що в окупантів на Донбасі відбулася ротація, тому що там змінилася тактика. "Останніми днями вони частіше здійснюють розбійницькі набіги: на прямий постріл виходить БМП і відкриває вогонь, а коли вона відстрілялася, починають працювати кулемети або зенітка. Потім БМП переїжджає на нову позицію й відкриває вогонь, а кулемети тимчасово замовкають. Ну а насамкінець іще й з міномета по нас кілька разів кинуть. Уся ця "вистава" триває недовго, тому зреагувати не завжди вдається", - розповідають бійці.

Вони зазначають, що такі обстріли істотної шкоди українським бійцям не завдають, бо ті надійно вкриті, а от цивільним іноді дістається. "Днями міна потрапила в житловий будинок поряд — добре, що в ньому нікого не було", - розповідають бійці. У Мар'їнці сліди від обстрілів всюди: вибиті шибки, зрешечені ворота, зруйновані дахи. "Тут половина будинків покинуті. Деякі мешканці залишилися, адже їм немає куди їхати. Чим можемо, намагаємося їм допомагати. Ось тут живе родина: чоловік працює, а його дружина й бабуся — пенсіонерки. Господар розводить кролів, то ми йому віддаємо залишки хліба. А он у тому будинку мешкає старенька бабця разом із донькою. Їм також допомагаємо продуктами", - розповів старший позицій.

Камишанов також розповів, чим займаються українські захисники під час нетривалого затишшя. "Люблю майструвати. У вільний час паяю, ремонтую зарядні пристрої, нескладну електроніку. Ось, приміром, наші хлопці принесли автомобільний приймач. Іноді доводиться ремонтувати електроспуски на бойових машинах. Третій рік триває війна, не можна ж увесь час нею жити! Колись іще малював, але на це зараз бракує часу", - розповів боєць.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...