Отримав десятки тисяч доларів у біткоїнах: Програміст розшифрував послання у картині і розбагатів

Фото: ЗМІ

У 2015 році художниця зашифрувала пароль від гаманця з 5 біткоїнами. 3 роки потому монети нарешті знайшли нового власника, повідомляють Патріоти України з посиланням на Motherboard.

Художниця, більш відома як @coin_artist у Twitter, у 2015 році намалювала картину, де зашифрувала пароль від криптогаманця 1FLAMEN6. Картина була останньою головоломкою у серії під назвою "TORCHED H34R7S". Проект митця зацікавив форум любителів біткоїнів, однак протягом 3 років ніхто не зміг розшифрувати послання.

Виявляється художниця використала мотузку біля ключа для шифрування бінарного коду. Вона використала короткі шматочки мотузки як нулики, довгі як одиниці.

"Користувачі шукали бінарний код. Люди шукали підказки у всьому, окрім ключа, що буквально був ключем", - розповідає друг художниці.

Далі @coin_artist використала язики полум’я для комбінації приватного ключа до гаманця. Для цього вона використала Base58 - варіант цифрового кодування із застосуванням цифр і літер латинського алфавіту.

У результаті користувач, що забажав залишитись анонімним, підтвердив, що розгадав код і забрав біткоїни. Він розповів, що полюбляє розгадувати головоломки зі своєю дружиною. Особливо їх цікавлять загадки пов’язані з криптовалютою, хоча вона й заборонена у їхній країні. У гаманці протягом 3 років лежало 4,87 біткоїна. На момент транзакцій анонімний користувач отримав майже $50 тисяч.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...