Оце так: У Китаї гігантську статую Мао Цзедуна зруйнували через три дні після завершення робіт

Є версія, що проект пам'ятника не був схвалений урядом.

Статуя Мао простояла лише 3 дні. Фото: en.people.cn.

У китайській провінції Хенань зруйнували 36-метрову статую Мао Цзедуна, будівництво якої завершилося днями, повідомляє Agence France-Presse. Новину передають Патріоти України.

За словами місцевих чиновників, причина, по якій монумент було вирішено знести, незрозуміла. Є версія, що проект не був схвалений урядом, при цьому незрозуміло, чому його творці не проконсультувалися з керівництвом країни перед початком робіт.

У китайських соцмережах з'явилися фотографії, нібито зроблені в провінції Хенань, на яких видно статую Мао без ніг. Монумент, будівництво якого завершилося 5 січня, був майже повністю оплачений місцевими бізнесменами - вони зібрали на будівництво близько 3 млн юанів (близько $ 460 тис.). У зборі коштів також взяли участь деякі жителі навколишніх сіл.

Мао Цзедун був лідером Китайської Народної Республіки з моменту її заснування в 1949 році і до своєї смерті в 1976 році. У 50-х роках, через політику Мао, від голоду в провінції Хенань загинули мільйони людей.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...