Оце так! У Тель-Авіві збудували найвищу в світі вежу з Lego (фото)

До будівництва вежі з півмільйона кубиків приєдналися тисячі місцевих жителів.

Висота вежі склала близько 36 метрів. Фото: ЗМІ

На площі Рабина в Тель-Авіві завершені роботи по зведенню "Лего-башти" ("Lego Tower"), з метою встановлення нового світового рекорду, який має бути внесений до Книги рекордів Гіннесса, повідомляють Патріоти України з посиланням на Нескучные новости.

Висота конструкції склала близько 36 метрів.

Тим часом привід для зведення "Лего-башти" сумний, а її друга назва - "Вежа Омера". Її зводять на згадку про восьмирічного Омера Сайеге, який помер від ракової пухлини головного мозку і дуже любив збирати конструкції з лего.

Як повідомили в мерії Тель-Авіва "Вежа Омера" - проект муніципалітету. Можливість здійснити його з'явилася завдяки участі тисяч городян.

Ідея належала батькам Омера і його колишнім вчителям. Перша спроба була зроблена рік тому, але вона виявилася невдалою.

У муніципалітеті підкреслюють, що на цей раз було вирішено мобілізувати всі сили міста: світських, релігійних та ЛГБТ-активістів, молодіжні організації та об'єднання літніх людей, євреїв і арабів, поліцію і бізнесменів. У створенні блоків для вежі брали участь школярі, які навчалися разом з Омером. Працювали 26 команд, кожна з яких відповідала за свою частину вежі.

Інтернаціональна тема присутня і в малюнках на сторонах конструкції: наприклад, серед інших присутній прапор Лівану, в той час як це держава налаштована вороже щодо Ізраїлю.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...