Палати покидькам в пеклі: "Гібриди" Путіна використали тіла вбитих українських військових для пропаганди

Терористи виклали в інтернет відео з телефону наймолодшого загиблого солдата – Анатолію Біжко було лише 22 роки.

Тіла загиблих доправили у Бахмут. Фото: скріншот з відео.

В суботу Україна повернула з рук терористів тіла трьох військовослужбовців 53-ї бригади, що загинули 1 травня під час бойового завдання на Світлодарській дузі. Це мешканці Херсонської і Дніпропетровської областей 1980, 1986 і 1995 року народження. Про це йдеться в сюжеті ТСН, передають Патріоти України.

Попередньо було відомо, що один з бійців отримав поранення та троє побратимів побігли його витягати. В результаті один загинув на місці, інший з пораненнями знайшов сили повернутися до своїх, а ще один, отримавши поранення, обклав себе гранатами і застрелився.

Перемовини були складними, бо на вбитих хлопців бойовики намагалися покласти відповідальність за підрив авто ОБСЄ, хоча це абсолютна нісенітниця – від місця загибелі хлопців і до Слов'яносербська близько 100 кілометрів, і там немає позицій 53-ї бригади. Але вбитих хлопців використовували для пропаганди, тому українській стороні довелося п'ять днів чекати можливості повернути загиблих. "Протилежна сторона весь час відтягувала, переносила час. Наша група знаходилася у місті Щастя, вчора домовленності були досягнуті", - розповів керівник пошукової групи гуманітарної місії "Евакуація 200" Олег Нещадим.

Терористи виклали в інтернет відео з телефону наймолодшого загиблого солдата – Анатолію Біжко було лише 22 роки. У родині він був четвертою дитиною. В АТО пройшов найгарячіші точки, зокрема, зміг вийти з Іловайського котла, брав участь у обороні Донецького аеропорту. На відео хлопець посміхається, так само, як і на архівних кадрах ТСН. У Бахмуті загиблих прийшли опізнати їхні побратими, які кажуть, що втратили справжніх бійців та надійних друзів. Пошуковики місії "Евакуація 200" доправили тіла до Дніпра, а вже в неділю їх повезуть по домівках, аби рідні та друзі могли достойно попрощатися з бійцями.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...