"Паспорт РФ від смерті не врятує": У мережі розповіли про смерть найманця "Багі", якого вбили бойовики "ЛНР" (фото, відео)

Подібні історії мають рано чи пізно закарбуватися у мізках навіть найзапекліших ватників на Росії: їхати на Донбас та будувати там "Новоросію" чи то "Л-ДНР" небезпечно для життя. І не тільки через "укропів".

"Багі" громадянство РФ не врятувало. Фото: соцмережі.

Минулого тижня на Луганщині розстріляли коменданта окупованого Слов'яносербська - громадянина Росії, який став найманцем на Донбасі, Армена Багріяна (Багі). Судячи з повідомлень його оточення, Багі вбили "брати по ідеї" - такі ж самі бойовики "ЛНР", які влаштували Луганщині "русскій мір". Нічого особливого: останнім часом такі новини - це буденна статистика. Одним ватажком бойовиків більше, одним менше... Патріоти України пропонують вам ознайомитися з деякими подробицями його біографії та смерті, про які розповіли у соцмережах.

Але, все ж таки, 42-річний Багріян, хоч і вірмен за національністю, але москвич та громадянин сусідньої держави, який приїхав до чужої країни наводити свої, точніше, путінські порядки. Його дружина з двома синами живе у Красноярську, батьки - у Вірменії. У базі "Миротворець" про нього містяться наступні відомості.

Вірменин "Багі" чомусь не відправився воювати до Нагорного Карабаху, а вирішив "захищати" чужу для нього луганську землю. Він став "казаком", начепив папаху та захопив владу у Слов'яносербську. В одному з інтерв'ю він так і каже: "Ми тут, щоб був порядок".

З приводу його смерті у мережі лиє сльози пропагандистка з Москви Галина Созанчук. Погруддя у неї усе в медалях. Напевно "ветеран".

"Він там був не один, разом з ним загинули ще кілька хлопців, точно відомо, що ще "Лєший". І що це було не в бою", - написала вона, пообіцявши розповісти подробиці. Але робити цього чомусь не стала.

"Хлопці, вибачте, обставини загибелі я знаю, але написати нічого не зможу. Ні в паблік, ні в лічку, ні по секрету, ні по великій дружбі. Але багато хто з вас самі все зрозуміли. Комвзводу і хлопці вбиті в бою, не так - на фронті, чи не на міну колесом наїхали. У Слов'яносербську, ця територія під нами. Кому треба - зрозуміють і все інше", - написала Созанчук.

Багі розповідав по те, що вже не воює, а його бойовики бабусям сантехнику ладять. Але насправді після закінчення активних боїв у 2015 році росіянин налагодив у Слов'яносербську контрабандну мережу, переправляючи за гроші на український бік і в зворотньому напрямку людей і товари через річку Сіверський Донець. Прямо за річкою - український берег, прифронтове село Трьохізбенка. Це досить відома ділянка фронту: у мережі можна знайти багато свідчень того, як військові та бойовики гукають один до одного з берегів Дінця. Тут же насправді і знаходиться нелегальний пункт перетину лінії розмежування. Про організацією Багі та його "опричниками" контрабанди розповідали і місцеві мешканці.

"Багі" залякував переправників та вимагав від них кошти за його дозвіл на переправу. Відомо, що прикривав цю справу від вищого керівництва cпівробітник "МГБ ЛНР" на ім’я чи прізвисько "Роман".

Український волонтер Родіон Шовкошитний вже після розстрілу Багі написав у себе на Фейсбуці пост, в якому пов'язує контрабандистські справи путінського "туриста" з українськими військовими. За його словами, це не секрет, мовляв, компетентні органи про все знають. Як повідомив Шовкошитний, "Багі" був під протекторатом "міністра МВД ЛНР" Ігоря Корнета та колишнього співробітника луганського СБУ, а нині цілого "міністра" "МГБ ЛНР" Леоніда Пасєчніка.

"Маючи такий захист, "Багі" організував наркотрафік на "Велику землю", плідно співпрацюючи з окремими військовими комерсантами однієї з бригад ЗСУ. Однак жадібний "Багі" організував ще один бізнес, прибутками з якого ділився далеко не в тій мірі, в якій мав би. Це - контрабанда ювелірних виробів з заводу "Агат", що розташований в окупованних Ровеньках. Цей трафік проходив також через тих самих окремих військових комерсантів однієї з бригад ЗСУ, але ще й з декількома представниками одного комерційного підрозділу ГУР, співпрацею з якими "Багі" вихвалявся. Далі ювелірка відправлялася на Харків, Київ та Одесу", - написав Шовкошитний.

"Але... Відбулася ротація в ЗСУ. Зайшла нова бригада, з якою треба було наново домовлятися. Чи то комерційної жилки в комбріга з комбатами нема, чи, може, совість і принципи є, але щось не склалось в них. Бізнес "Баггі" пішов на спад, ще й "криша" "потікла": Корнета заарештували за, прастіхоспаді, державну зраду, а Пасєчнік сидить на дупці рівно, бо став особистим ворогом Плотницького і от-от відправиться або слідом за Корнетом, або у грунт", - зазначив волонтер.

"Багі" разом з кількома бойовиками був ростріляний на окупованій території між селищами Родаковим і Жовтим. Судячі з останніх гучних вбивств "ЛНР" та того, як про його смерть боїться говорити та ж росіянка Созарчук, яка не хоче бути "нев'їздною на Донбас", то з хлібного місця російського окупанта прибрали люди Плотницького.

Тобто якщо місцеві ватажки з благословіння Кремля перерозподіляють грошові потоки на Донбасі та ліквідують "папєрєдників", то від смерті навіть російський паспорт не врятує. "Багі" відправився у Красноярськ у цинковій труні.

Бойовик, який загинув разов з ним, - "Лєший" - теж ватрий уваги. Це громадянин України Олексій Павлов. Він відзначився як "глава" місцевого збройного формування СМЕРШ. Нетривалий час керував "КДБ" ЛНР ".

Взявши собі позивний "Лєший", Павлов вирішив взятися за мародерство, грабунки, "віджим", насильство – словом, заснував звичний "еленерівський" бізнес. Бойовики його бандфоргруппи були помічені у скоєнні низки злочинів, за які досі не були покарані. Серед білого дня вони грабували супермаркети, автосалони, на дорогах зупиняли дорогі автомобілі, які силою вилучали у власників. Тих, хто чинив опір, відправляли "на підвал", де нещадно катували і вимагали викуп у рідних за звільнення затриманих. Саме так "Лєший", який до війни був отаманом "донських козаків" так званої "Станиці Кадієвської" в Стаханові, розумів розбудову "русского міра" на Луганщині.

Само собою, Армен Багріян не перший громадянин Росії, якого тупо вбили, мов собаку, опричники Плотницького чи Захарченка . Так сталося, що громадськості стає відомо про смерть лише командирів або видних ватажків підрозділів, дрібних бойовиків ніхто і не рахує. Примітно, що наявність російського паспорту при цьому нічого не означає і ні від чого не рятує. У того ж Генадія Ципкалова теж був двоголовий документ, і де тепер Гена? Зовсім не в Росії. Ну, хіба що в її підземному аналозі...

Подібні історії мають рано чи пізно закарбуватися у мізках навіть найзапекліших ватників на Росії: їхати на Донбас та будувати там "Новоросію" чи то "Л-ДНР" небезпечно для життя. І не через "укропів", а через те, що під час замороженого конфлікту "завалити" "новороса" запросто можк хто завгодно. І в першу чергу - його "брати" по ідеології і критично низькому інтелектуальному розвитку.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...