​Підіймається на карколомну височину, робить сальто, перестрибує перешкоди: Гуманоїдний робот Atlas демонструє дива гнучкості і сили (відео)

Ера роботолюдини набагато ближче ніж може здатися. У найближчі десятиліття людиноподібні творіння проникнуть в повсякденне життя. Робота домашньої прислуги, прибиральників, розсильних і інші рутинні обов'язки скоро скинуть на подібні створення.

Гуманоїдний робот Atlas, розроблений американською компанією Boston Dynamics, освоїв нові складні рухи. Тепер він здатний перестрибувати через перешкоди на бігу і легко збирається на багаторівневі конструкції, повідомляють Патріоти України з посиланням на Нескучные новости.

Звичайно, назвати новим робота Boston Dynamics навряд чи можливо: перша версія презентована в лютому 2016, але з тих пір Atlas навчається новим і все більш складним рухам. Крім того, що він тепер легко утримує рівновагу завдяки численним випробуванням з штовханням ключкою, робот також може рівно долати перешкоди, виконувати зворотне сальто і навіть бігати.

У новому відео він перестрибує через перешкоди і швидко підіймається на багаторівневу платформу, при цьому не втрачаючи рівноваги і використовуючи динамічні руху. На відміну від багатьох своїх побратимів Atlas управляє не тільки ногами, але руками і торсом, в результаті чого руху мають майже людську пластику та грацію.

Трюк не такий вражаючий, як зворотне сальто, яке робот навчився робити без падіння ще рік тому. Падіння, втім, не проблема для Atlas: незважаючи на те, що навик правильного падіння і піднесення назад досить складний для гуманодних роботів, дітище Boston Dynamics з легкістю з цим справляється.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...