"Північний сокіл – 2016": Український військовий літак здійснив перший переліт на полярну станцію на півночі Ґ​ренландії (фотофакт)

Українські військові льотчики виконують завдання у важких кліматичних умовах Арктики, забезпечуючи перевезення пального на найпівнічнішу станцію острова.

Іл-76МД на полярній станції у Гренландії. Фото:http://www.mil.gov.ua/

Військово-транспортний літак Іл-76МД Повітряних Сил Збройних сил України здійснив перший переліт на данську полярну станцію Норд. Переліт пройшов у рамках спільної українсько-данської операції Північний сокіл – 2016 з перевезення пального з авіабази ВПС США Туле. Про це повідомляють Патріоти України з посиланням на прес-службу Міністерства оборони України.

"У рамках цієї операції екіпаж військово-транспортного літака Іл-76МД успішно здійснив перший переліт з аеродрому Туле на данську полярну станцію Норд, під час якої було перевезено понад 34 000 літрів пального і близько 26,0 тонн вантажу, - йдеться в повідомленні відомства.

Згідно з повідомленням, на острові Ґренландія українські військові льотчики виконують завдання у важких кліматичних умовах Арктики - при температурі повітря до -50 градусів і при швидкості вітру до 15-20 метрів в секунду, а також при відсутності наземних радіотехнічних засобів навігації та запасних аеродромів.

Спільна українсько-данська операція Північний сокіл – 2016 проходить протягом квітня поточного року. В рамках її проведення військово-транспортним літаком Іл-76МД Повітряних Сил ЗС України планується перевезти понад 350 тис. літрів пального та інший вантаж з авіабази ВПС США Туле на данську полярну станцію Норд на острові Ґренландія.

Для довідки: Норд (дан. Nord) — військово-наукова станція у північносхідній Ґренландії, що розташована за 1700 км на північ від полярного кола та за 924 км від Північного полюса на півострові Принцеси Інґеборґ (Prinsesse Ingeborg Halvø) на півночі землі Кронпринца Крістіана. Це найпівнічніша постійно заселена станція в Ґренландії.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...