Побачать не всі: У NASA розповіли, де буде видно повне сонячне затемнення 21 серпня (відео)

У понеділок, 21 серпня, можна буде побачити доволі рідкісне явище – повне сонячне затемнення. Але не всім охочим це вдасться.

Ілюстрація: kor.ill.in.uaПовне сонячне затемнення буде добре видно мешканцям Північної Америки, повідомляє NASA, передають Патріоти України

Місяць повністю затулить сонце, а його обрамлення буде видно від Салема (штат Орегон) до Чарльстона (Південна Кароліна).

Решта побачить сонячне затемнення лише частково.

Щоб ніхто не засмутився, у NASA створили спеціальний сайт, де вестимуть трансляцію затемнення, викладатимуть фото та розповідатимуть про все, що відбуватиметься.

Фахівці розповідають, що сонячне затемнення відбувається завдяки рідкісному збігу обставин. Місяць у 400 разів менший за Сонце і у 400 разів ближчий до Землі. У результаті вони можуть вирівнятися ідеально.

Якби земна вісь не мала б 5%-й нахил, то повне сонячне затемнення відбувалося би кожного місяця, з кожним новим Місяцем.

Повне затемнення викликає раптові природні зміни. Денне світло поступається пітьмі, температура раптово падає на три градуси, собаки припиняють гавкати, а пташки співати.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...