Поки скрепні кораблі несправні: "Таксі" Boeing для доставки астронавтів на МКС готове до випробувань

За словами представника Boeing Марібет Девіс, якщо апарат доведе свою безпеку в космосі, астронавти зможуть сісти в нього і відправитися на МКС вже серпні 2019 року.
NASA готується до випробувань "космічного таксі". Ілюстрація: hi-news.ru.

Агенство NASA має намір доставляти астронавтів з Землі на МКС за допомогою невеликих космічних кораблів. Своїми помічниками в цій справі воно вибрало компанії SpaceX і Boeing - остання розробила космічний апарат CST-100 Starliner, який буде запущений в експлуатацію після успішних безпілотних випробувань, передають Патріоти України.

У минулому році тестування було провалено через витік палива, але тепер компанія Boeing оголосила, що апарат полагоджений і готовий довести свою безпеку. Boeing Starliner ще не був випробуваний в космосі, але розробники впевнені, що все пройде гладко. Раніше апарат вже пройшов тестування в атмосфері Землі - він успішно розкрив парашут і використовував екран, який захищає його від високих температур при проходженні корабля через атмосферу. У тому, що апарат зможе легко і безпечно приземлитися, сумнівів уже немає.

За словами представника Boeing Марібет Девіс, якщо апарат доведе свою безпеку в космосі, астронавти зможуть сісти в нього і відправитися на МКС вже серпні 2019 року. Місія отримає назву Orbital Flight Test і буде запущена зі станції військово-повітряних сил Кейп-Канаверал у Флориді. Саме там, нагадаємо, були розпочаті знамениті космічні програми «Джеміні» і «Аполлон».
Міжнародна Космічна Станція, в свою чергу, вже готова прийняти гостей. Астронавти вже встановили високочутливі камери на стикувальне обладнання, так як космічні кораблі повинні бути ретельно вирівняні відносно один одного. Якщо при стикуванні відбудеться якесь зміщення, є ризик поломки важливих частин апаратів.
Компанія SpaceX планує доставляти астронавтів на МКС на кораблі Crew Dragon (Dragon-2). На початку року стало відомо, що його перший запуск відбудеться в першій половині 2019 року.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...