Покидьки "русского мира": Вчителі "ЛДНР" скеровують дітей у розвідку терористичних республік

Дітей навчили розрізняти військову техніку і вони відстежували пересування техніки ЗСУ.

Бойовики та їх прихильники використовують дітей. Фото: lugradar.net.

Вчителі деяких шкіл окупованого Донбасу настільки перейнялись ідеями «русского мира», що заради допомоги бойовикам організували так звані «патріотичні гуртки» для учнів. Малолітні учасники цих гуртків виконували роль «розвідників» для бойовиків терористичних «республік». Про це пише видання Іnformator з посиланням на свої закриті джерела, передають Патріоти України.

Учасниками «патріотичних гуртків» здебільшого були учні молодших класів. Дітей навчили розрізняти військову техніку і вони відстежували пересування техніки ЗСУ, про що регулярно повідомляли дорослим. Які ще завдання виконували діти, поки невідомо, але «гуртки» діють в окупованому регіоні досі.

Інформатори повідомили, що «патріотичні гуртки» були організовані при школі №8 (колишня №24) у Свердловську ще влітку 2014 року. У цих «гуртках» учням розповідали про те, яку допомогу вони можуть надавати бойовикам. Ініціаторами створення цих гуртків стали вчителі свердловської школи, які згодом відмовилися від викладацької діяльності і пішли воювати в лавах терористичних бандформувань Донбасу.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...