Популярний в українців продукт може бути небезпечним для здоров'я

Атопічний дерматит - це поширене хронічне захворювання шкіри, яке вражає як дорослих, так і дітей.

Соль може викликати атопічний дерматит. Ілюстрація: соцмережі.

Німецькі вчені виявили, що відкладення звичайної кухонної солі в організмі може привести до розвитку алергічних реакцій. Дослідники з технічного університету Мюнхена проаналізували зразки шкіри пацієнтів з атопічним дерматитом, передають Патріоти України із посиланням на MedicalXpress.

Атопічний дерматит - це поширене хронічне захворювання шкіри, яке вражає як дорослих, так і дітей. Шкіра на обличчі й тілі стає дуже сухою і подразненною. Поки немає конкретної причини, через що виникає захворювання. Ймовірно, роль грає генетичний фактор, порушення функції верхнього шару шкіри. Ліків від хвороби немає, зате існують препарати, які можуть полегшити симптоми.
Аналіз показав, що рівень натрію на уражених ділянках шкіри виявився в 30 разів вище норми. Дослідники виявили, що хлорид натрію змушує Th2-клітини виробляти підвищену кількість білків інтерлейкіну-4 і інтерлейкіну-13. Це може призводити до запальних реакцій шкіри, зокрема, алергічного дерматиту.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...