Порція на 500 осіб: У секретних архівах ЦРУ знайшли рецепт борщу

Оригінал опубліковали у Радянському союзі у січні 1948 -го. Переклад англійською зробили вісьмома роками пізніше, у лютому 1956-го.
Навіть у ЦРУ знали, як готувати борщ. Ілюстрація: соцмережі.

Американські спецслужби понад 50 років у строгій таємниці зберігали переклад радянської книжки "Посібник для кухаря-інструктора сухопутних військ у мирний час", передають Патріоти України.

Документ виявили в розсекречених архівах Центрального розвідувального управління США. Оригінал опубліковали у Радянському союзі у січні 1948 -го. Переклад англійською зробили вісьмома роками пізніше, у лютому 1956-го. Чому переклад зробили так пізно - невідомо. Титульна сторінка перекладу із пояснювальною запискою була втрачена.

Навчальний посібник здебільшого окреслює обов'язки "кухаря-інструктора". У книзі містяться поради на кшталт "як переконати людей, що ваша їжа смачна" та загальні пояснення, що ж таке "смачна їжа". Книга включає ще й різновиди рецепту борщу. - "Борщ із квашеною капустою", "Борщ із листям буряка" та "Борщ із проса".

Видання Muckrock опублікувало книжку, та оголосили конкурс серед читачів. Тому, хто скоріш за всіх приготує один із рецептів борщу радянської армії вдома, обіцяли подарунки. Переможцем став користувач Twitter Девід М.Перрі. Кожен свій крок у приготуванні він публікував у соцільній мережі.

Отже, щоб приготувати борщ на 500 слодат Радянської армії, потрібно протягом ночі на помірному вогнищі варити бульйон із кісток та м'яса яловичини. Зранку їх витягти та зберегти. Перрі зазначає, що радянські кухарі сповідували ідею кількаразового використання м'яса.

Потім порізати буряк, квашену капусту, цибулю та моркву. Тушкувати у казані. Добавити картоплю і залити бульйоном із яловичини. Добавити оцет. Якщо бульйон вийшов не надто наваристим можна добавити залишки курятини із попередніх страв. "Тільки не кажіть про це генерал-лейтенанту Власову", - прокоментував Девід Перрі.

Борщ потрібно довеси до кипіння, та ще 30 хвилин варити на помірному вогні. Перрі зізнався, що страву він скуштував лише після того, як його дружина добавила в борщ оцет, пряні трави, сіль та сметану. "Борщ вийшов наваристим та жирним, із приємним смаком", - підсумував Перрі.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...