Послу загрожує відставка: В МЗС підтвердили, що цигарки на Закарпатті намагався перевезти член сім'ї дипломата

МЗС не санкціонував перевезення цього дипломатичного вантажу, заявили у відомстві.

На Закарпатті затримали члена сім'ї дипломата з контрабандними цигарками. Фото:http://www.eurointegration.com.ua/

Міністерство закордонних справ підтверджує, що в Закарпатській області був затриманий член сім'ї дипломата, який перевозив контрабандні цигарки. Про це заявив на екстреному брифінгу в Києві заступник міністра закордонних справ, керівник апарату МЗС Вадим Пристайко, передають Патріоти України з посиланням на Європейську правду.

"Машина затримана, вантаж заарештований. Не дипломат, не співробітник посольства був затриманий, а член сім'ї і його приватне авто", - заявив він.

Пристайко додав, що члени сім'ї також за законом мають дипломатичні паспорти. Він підкреслив, що МЗС не санкціонував перевезення цього дипломатичного вантажу.

"Якщо лист є і було підписано, то МЗС не давав права цій сім'ї передавати дипломатичну пошту", - підкреслив він.

За словами Пристайка, в автомобілі було двоє людей, обоє - члени сім'ї українського дипломата. Він побічно підтвердив інформацію про особу співробітника посольства, назвавши його "громадянином Л.".

Також керівник апарату МЗС додав, що відомство перебуває в діалозі з послом України в Словаччині Олегом Гаваші, з'ясовуючи його роль в "цигарковому скандалі".

У той же час він не став коментувати зміст листа про дипломатичний вантаж, за допомогою якого контрабандисти намагалися уникнути митного огляду, пояснивши, що досі не отримав від прикордонників копію цього документа, проте поклав частину відповідальності на посла.

"Посол повинен бути в курсі всього, що відбувається в його посольстві, якщо не був в курсі, то це окреме питання до посла. Але ще гірше, радикально гірше, якщо він був в курсі. Тоді будемо ставити питання президенту про ротацію", - заявив він.

Пристайко підкреслив, що "з вечора суботи" знаходиться в контакті з послом Гаваші, але той "стверджує, що він не був в курсі". Заступник глави МЗС стверджує, що міністерство не перешкоджатиме розслідуванню.

"Наш дипломат також є громадянином України, як і ви. І також несе відповідальність перед законом. Якщо це (наявність листа, тобто співучасть дипломата в контрабанді) підтверджується, то ми відкликаємо цього дипломата", - заявив він.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...