Президент погодився на вимоги кримських татар по блокаді окупованого півострова

У разі невиконання вимог кримських татар енергопостачання по лінії "Каховська-Титан" буде припинене.

Мустафа Джемілєв та Петро Порошенко. Фото: uapress.info.

Президент України погодився на умови кримських татар щодо продовження контракту на постачання електроенергії на окупований півострів. Про це у коментарі для Дзеркала тижня, заявив лідер кримськотатарського народу та народний депутат України Мустафа Джемілєв, передають Патріоти України.

За словами Джемілєва, Порошенко пристав на відповідні умови та погодився, що за умови їхнього невиконання, поставка по одній з трьох ЛЕП буде припинена. Крім того, нардеп наголосив, що існую чітка домовленість, що рішення про припинення товарних постачань на півострів урядом буде прийнято.

"Я казав, що пролонгація контракту можлива тільки за дотримання низки умов. По-перше, цей документ повинен підписуватися не між держпідприємствами Росії і України, а між відповідними міністерствами. По-друге, у цьому договорі Крим має називатися не "Кримським федеральним округом", а Автономною республікою Крим і в дужках — тимчасово окупованою РФ територією України. Тоді це відповідатиме міжнародними актам, передусім — Резолюції Генеральної асамблеї ООН від 27 березня 2014 р.

І третя умова для нового контракту на поставку електроенергії в Крим — звільнення політичних ув'язнених, припинення переслідувань та розшук усіх зниклих, викрадених активістів, гарантії демократичних свобод. Ось якщо ці умови буде виконано, тоді можна підписувати", - пояснив Джемілєв умови, які татари висунули перед президентом.


Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...