Пройдуть дощі, похолоднішає, а потім - 40-градусна спека: В Укргідрометцентрі озвучили прогноз погоди на все літо

За словами синоптиків, за останні 25 років середня температура липня-серпня в Україні зросла на 2-2,5 градуса.

Ілюстрація:24 канал

В Україні до кінця тижня очікується зниження температури, проте в липні-серпні погода буде дуже спекотна. Такий прогноз озвучив директор Українського Гідрометцентру Микола Кульбіда, передають Патріоти України.

За його словами, зараз одна частина території країни знаходиться під впливом атмосферних фронтів, циклонічних утворень. Це стосується переважно західної половини України. У той же час, зазначив синоптик, південно-східна частина знаходиться під впливом сухого і дуже жаркого повітря.

"Атмосферний фронт, який принесе зміна погоди в Україні, ми чекаємо 22-23 червня. Він прийде із заходу і перенесеться на схід країни. Пройдуть дощі, які, зокрема, охоплять територію східних і південних областей. З 23 червня знизиться температура повітря і становитиме 18-23 градусів замість 25-30", - розповів глава Укргідрометцентру.

Другу половину літа Кульбіда прогнозує дуже спекотною. Він нагадав, що за останні 25 років середня температура липня-серпня в Україні зросла на 2-2,5 градуса.

"Це говорить про те, що ці два місяці, не можуть не бути спекотними, з великою кількістю днів з температурою 30 градусів і більше, з невеликою кількістю ефективних опадів. У липні-серпні температура в 35, а може і 40 градусів, однозначно буде спостерігатися в південних, центральних і східних областях України", - заявив він.

Джерело: Обозреватель

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...