"Пропал еще два года назад": Переселенка з Донецька шукає свого чоловіка, який працював на залізниці

Чоловікові зателефонував у травні 2014 р. так званий "міністр транспорту ДНР" та наказав приїхати в Горлівку. Звідти він вже не повернувся.

Бойовик "ДНР". Фото: соцмережі.

В понеділок переселенка з окупованої території звернулася в поліцію з проханням знайти її чоловіка, який 2 роки тому потрапив в полон до бойовиків. Потерпілий працював одним з керівників комерційної служби на залізниці в Донецьку. Про це повідомляють Патріоти України з посиланням на прес-службу національної поліції у Донецькій області.

У травні 2014 року офіс підприємства був захоплений. Дружина зниклого розповідає, що її чоловікові зателефонував так званий "міністр транспорту ДНР" та наказав приїхати в Горлівку. Звідти чоловік вже не повернувся. Жінка відправилася в Горлівку, об'їхала всі блокпости терористів, навіть знайшла службове авто, на якому він пересувався - біля стін так званої "МДБ ДНР". Однак отримати хоч якусь інформацію, де її чоловік, вона не змогла.

"Я заявляла і в "МДБ", і в "поліцію", і в "прокуратуру", в "генеральну прокуратуру", зверталася всюди. Коли були збори залізничників, на той момент "міністром транспорту" там був Кузьменко, я при всьому колективі запитала "де мій чоловік?" Мені відповіли, що він вважається зниклим безвісти. Як це може бути, якщо саме їх озброєні люди викрали його?", - розповідає дружина зниклого.

Жінка сама виховує 6-річного сина. Розуміючи, що на окупованій території не знайде правди, вона виїхала звідти і звернулася за допомогою в Мангушське відділення поліції. Поліцейські провели ряд розшукових заходів, задіяли представників волонтерських організацій, які працюють над звільненням полонених. Триває слідство.

Жінка не втрачає надії, що її чоловік живий і, можливо, до сих пір знаходиться в полоні бойовиків або в так званому "СІЗО". Дружина зниклого звернулася за підтримкою до голови Нацполіції Донецької області В'ячеславу Аброськіну. Вона сподівається, що оперативні співробітники главку допоможуть зібрати інформацію про її чоловіка і, нарешті, з'ясують, де він.

Генерал зазначив, що ця справа буде переглянута, будуть перевірені всі версії. Незважаючи на те, що зараз доступу до окупованій території немає, поліцейські будуть працювати, поки є найменша можливість встановити долю чоловіка.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...