Прощання із "совком"? З українських доріг можуть зникнути радянські авто

Найбільше проблем у радянських автомобілів виникає при перевірці обсягу шкідливих для навколишнього середовища речовин, які містяться у вихлопних газах.

"Москвіч". Фото: ns2.p-games.ru.

У разі якщо депутати Верховної Ради підтримають відновлення обов'язкових техоглядів і проведення їх за стандартами країн Європейського союзу, з українських трас можуть зникнути всі автомобілі, виготовлені за часів СРСР. Про це повідомляє портал Avtoblog, передають Патріоти України.

Згідно зі стандартами країн Європейського Союзу, під час техогляду фахівці повинні перевірити на транспортному засобі елементи і кріплення осі, гальмівні колодки, компресор і резервуари, вакуумний насос, індикатор тиску, гальмівні клапани, а також встановити коефіцієнти ефективності гальмування. Однак найбільше проблем у радянських автомобілів виникає при перевірці обсягу шкідливих для навколишнього середовища речовин, які містяться у вихлопних газах.

На думку експертів, цю перевірку не пройдуть в першу чергу автомобілі "ЗАЗ", "Москвич", "Жигулі". Справа в тому, що в Європейських країнах давно запроваджений і діє стандарт "Євро-5", а більшість автомобілів, вироблених в СРСР, в кращому випадку мають викиди на рівні стандарту "Євро-3", а в гіршому - "Євро-0" .

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...