Проти скреп: Великобританія розробила потужну зброю для боротьби з російською кіберзагрозою

Секретні технології зможуть спричиняти збої в роботі військових літаків, кораблів і ракет росіян та заражати мобільні телефони для збору інформації і стирання пам'яті.

Британці знають, як протидіяти росіянам. Ілюстрація: Укрінформ.

Розвідувальне агентство, що базується у британському Челтнемі, створило кіберзброю високої складності та з потужними можливостями, яка може бути використана для боротьби із загрозою з боку Росії в Інтернеті. Про це напередодні поїздки Терези Мей в Польщу з метою організації спільної боротьби з російською дезінформацією оголосив Центр урядового зв'язку Великобританії (GCHQ), повідомляє The Times. Новину передають Патріоти України.

Характер нових можливостей протидії не був розкритий, але наразі відомо, що секретні технології цієї зброї зможуть спричиняти збої в роботі військових літаків, кораблів і ракет іншої країни та заражати мобільні телефони для збору інформації і стирання пам'яті, зазначає видання.

Варто зауважити, що британські спецслужби МІ6, МІ5 і Штаб урядового зв'язку підготували доповідь, в якій вони називають Росію "грізним противником" і звинувачують Кремль у проведенні масштабних кампаній дезінформації та кібервійн. Окрім цього, розвідка Великобританії також упевнена в тому, що ракетна установка, з якої збили малазійський літак рейсу MH17 у небі над Донбасом, має російське походження, а сам факт знищення пасажирського авіалайнера є прикладом того, як Москва проводить інформаційну війну.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...