"Принципова позиція: ви вкрали - ми у вас конфіскуємо", - Луценко розповіла про план Порошенка по донецькому антрациту

На засіданні РНБО обговорювалося питання про можливу конфіскацію вугілля, яке зараз із захоплених шахт на окупованих територіях відправляється в РФ, а звідти під маркою нібито російського або іншого вугілля мають намір продавати в Україні.

Ірина Луценко. Фото:http://antikor.com.ua

Президент України Петро Порошенко на засіданні Ради національної безпеки й оборони має намір винести питання про конфіскацію вугілля, видобутого на окупованих територіях, яке будуть намагатися продавати в Україні під виглядом російського або іншого походження. Про це повідомила журналістам представник президента у Верховній Раді Ірина Луценко біля будівлі Адміністрації президента, де проходило засідання фракції БПП, передають Патріоти України з посиланням на 112 Україна.

"Президент сказав, що на Раді національної безпеки й оборони наступне питання, яке він буде виносити, – про можливу конфіскацію вугілля, яке зараз із захоплених шахт на окупованих територіях відправляється в Росію, а звідти під маркою нібито російського або іншого вугілля мають намір продавати в Україні", - сказала вона журналістам у понеділок увечері біля будівлі Адміністрації президента, де проходить засідання фракції БПП.

Луценко наголосила: "Принципова позиція: ви вкрали – ми у вас конфіскуємо".

Також Ірина Луценко повідомила, що під час засідання обговорювалося питання про подальшу співпрацю з Кабінетом міністрів Гройсмана з президентом, Кабінетом міністрів і фракції БПП, особливо це стосується регіональних проектів контролю за використанням коштів Світового банку, Банку реконструкції і розвитку.

"Були обговорені питання про створення робочої групи змін до закону про так зване е-декларування. Президент висловив свою позицію щодо того, чи представникам публічних організацій буде запропоновано декларувати свої доходи, з яких громадських організацій ці питання будуть зняті", - прокоментувала Ірина Луценко.

Також було сказано, що "від Адміністрації президента в цю робочу групу запропоновано Шимківа, заступника голови адміністрації, від БПП визначено три кандидати - Тетяна Ричкова, Олексій Мушак і наш депутат Алексєєв".

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...