"Путін таким чином може готуватися до власних виборів": Експерти розповіли, навіщо у Луганськ приїжджав Сурков

Кадрові зміни в угрупованнях «ДНР-ЛНР» назрівають і вони будуть залежати від того, які плани у Кремля на окупованій частині Донбасу у найближчий час.

Владислав Сурков. Фото: СКАНДАЛЫ.ру.

До Луганська приїжджав хтось із наближених до президента Росії Володимира Путіна - або його прес-секретар Дмитро Пєсков, або його помічник Владислав Сурков. Можлива мета візиту - зміна керівництва угруповання «ЛНР». В СБУ не підтвердили і не спростували цю інформацію. Політичні експерти вважають, що останнім часом Кремль всерйоз розглядає сценарій зміни лідерів угруповань «ДНР» і «ЛНР». Плануються нові чисті від участі у війні кандидатури, з якими Україна могла б вести переговори, передають Патріоти України із посиланням на inforesist.org.

Військовий експерт Юрій Костюченко, посилаючись на свої інсайдерські джерела, повідомляє: 27 марта жителі Луганська та прилеглих населених пунктів дійсно стали свідками пересування великої кількості представницьких авто і машин супроводу спецслужб.

«Люди, які живуть в Луганську, відстежували цей кортеж і дуже здивувалися. Цей кортеж був набагато більше і серйозніше, ніж у Плотницького. Місцеві жителі сказали, що ніколи такого не бачили. Але вже до ночі ця інформація обговорювалася, як доконаний факт. Хто насправді приїхав, поки незрозуміло», - повідомив Юрій Костюченко.

Інформаційне агентство «Острів», посилаючись на власні джерела в українських спецслужбах, повідомило, що в Луганськ таємно прибув прес-секретар Володимира Путіна, Дмитро Пєсков. Мета візиту невідома. Одна з імовірних версій - можлива зміна керівництва угруповання «ЛНР».

Трохи пізніше «Українська правда» повідомила, що від джерел в українській розвідці стало відомо про візит до Луганська радника Путіна Владислава Суркова. Радник глави СБУ Юрій Тандіт ніяк не прокоментував цю інформацію про візит представника Росії, заявивши, що дані перевіряються.

Кадрові зміни в угрупованнях «ДНР-ЛНР» назрівають і вони будуть залежати від того, які плани у Кремля на окупованій частині Донбасу, каже політолог Тарас Чорновіл. На його думку, визнавати легітимність сепаратистів Москва не стане, оскільки побоюється світового тиску. Росія постарається повернути Донбас Україні, але на своїх умовах. Зараз Росія підшукує кандидатури, з якими Україна буде змушена вести переговори, вважає Тарас Чорновіл.

«Рано чи пізно Плотницького і Захарченко або вб'ють, або заберуть вглиб Росії. З такими, як Захарченко і Плотницький, в довгострокову перспективу грати важко. Там призначать більш контрольованого, інтелігентного, з ким можна вести переговори. Спробують будь-кого з адаптованого до групи СКМ, з оточення Ахметова. Росії вигідно заштовхнути Україну в ситуацію, коли Україна буде зобов'язана вести переговори з цими структурами», - зазначає Чорновіл.

Кремль практично взяв під контроль ситуацію на Донбасі, тому зміни керівництва швидше за все не буде, вважає російський політолог Дмитро Орєшкін. Президенту Росії Володимиру Путіну, на думку цього експерта, не до цього, адже він повністю зайнятий підготовкою до виборів в Російській Федерації в 2018 році. Ситуацію на Донбасі він буде використовувати для залякування росіян, таким чином консолідуючи електорат. Жителів окупованих територій теж будуть використовувати в інтересах Путіна на майбутніх виборах, вважає Дмитро Орєшкін.

«Через рік вибори, і Путіна хвилюють тільки вибори. Можна зробити хід конем і дозволити людям з «паспортами» «ДНР-ЛНР» отримувати російське громадянство. Ніхто не знає, скільки насправді людей отримає громадянство. Скажуть - 3 мільйони російських громадян. Після цього залишається ввести 3 мільйони бюлетенів і написати, що 3 мільйони чоловік проголосували за Путіна».

У той же час міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров в інтерв'ю «Аргументам і фактам» заявив: «Головне, що передбачають Мінські угоди, - прямий діалог Києва з Донецьком і Луганськом. У будь-якому випадку жителів Донбасу в біді ми не залишимо».

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...