Питання кількох тижнів: Луценко розповів, що заважає видати Саакашвілі Грузії

Генпрокуратура розпочала проведення перевірки можливості екстрадиції одразу після повернення Саакашвілі на українську територію.

Юрій Луценко. Фото: Інформ-UA.

Екстрадиційна перевірка Генеральної прокуратури про можливість видачі екс-голови Одеської ОДА Міхеїла Саакашвілі Грузії вимагає ще кілька тижнів. Про це заявив генеральний прокурор Юрій Луценко під час брифінгу в Харкові 3 жовтня, передають Патріоти України із посиланням на Українську правду.

Він нагадав, що Генпрокуратура розпочала проведення перевірки одразу після повернення Саакашвілі на українську територію нелегальним способом. "Вона повинна встановити, чи дійсно він підозрюється, обвинувачується в Грузії в особливо тяжких злочинах, які присутні в українському Кримінальному кодексі. Очевидно, що відповідь тут буде "так", - зазначив Луценко.

За його словами, попередньо існують обставини, що заважають екстрадиції екс-президента Грузії. "Адже пан Саакашвілі після нелегального перетину українського кордону подав документи на адресу міграційної служби МВС, які згідно з нашими міжнародними зобов'язаннями перешкоджають його екстрадиції", - сказав Луценко. "Зараз це буде ретельно вивчено. Ця процедура займе ще кілька тижнів", - додав генпрокурор.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...