РНБО готується розглянути введення воєнного стану, - Турчинов

Активні агресивні дії російських окупаційних військ призводять до системного погіршення ситуації на сході нашої країни.

Олександр Турчинов. Фото: analitikaua.net.

Ескалація на Донбасі змусила секретаря Ради національної безпеки і оборони України Олександра Турчинова знову заговорити про введення воєнного стану. Коментар Турчинова розміщений на офіційному сайті РНБО, передають Патріоти України.

"У разі продовження небезпечного загострення ситуації на сході України, для захисту цілісності нашої країни та безпеки громадян, РНБО може внести до порядку денного питання щодо запровадження воєнного стану", - наголосив секретар Радбезу.

За його словами, активні агресивні дії російських окупаційних військ призводять до системного погіршення ситуації на сході нашої країни. "Безперервні обстріли із застосуванням російськими агресорами забороненої Мінськими угодами потужної зброї, сучасних засобів наведення та корекції вогню призводять до значних втрат серед наших військових. За останню добу ми втратили 7 українських військових, 14 - поранено", - сказав він, підкресливши, що наші військові "чітко дотримуються Мінських угод та використовують зброю лише у відповідь на криваві провокації російських окупантів".

Турчинов повідомив, що через дипломатичні канали Україна поінформувала своїх західних партнерів щодо цинічного та зухвалого порушення агресором Мінських домовленостей. "У разі продовження цих небезпечних тенденцій, Україна вживатиме всіх необхідних заходів для захисту цілісності нашої країни та безпеки громадян, аж до внесення до порядку денного РНБО питання щодо запровадження воєнного стану", - підкреслив він.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...