"Росатом" панікує: Росіяни звинуватили Україну у використанні ядерного палива зі США

За словами віце-президента російської компанії, відповідно до контракту українська сторона мала можливість використовувати лише окрему частину палива, надану американською стороною.

Ілюстрація:video.intv.ua

Сьогодні, 30 травня, віце-президент російської паливної компанії Росатом ТВЕЛ Олег Григор'єв повідомив про те, що українська сторона нібито порушує договір, що стосується поставок ядерного палива для атомних електростанцій на території України. Дану заяву віце-президент паливної компанії РФ зробив на форумі "Атомекспо 2016", передають Патріоти України з посиланням на Диалог.

За словами Олега Григор'єва, відповідно до контракту українська сторона мала можливість використовувати лише окрему частину палива, надану американською стороною. Ця частина була обмеженою.

Однак представники паливної компанії України, як стверджує російська сторона, планують використовувати американське паливо у великих кількостях.

Крім того, віце-президент паливної компанії Росатом ТВЕЛ поінформував про намір прийняття певних рішень щодо захисту своїх прав. Він підкреслив, що російська компанія в строгому порядку виконує всі умови договору.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...