Росія перекидає ракетні комплекси до кордону з Україною (фото, відео)

Всі ймовірні виправдання російської сторони щодо залучення комплексу "Точка-У" в військових навчаннях у Білорусі спростували: такої техніки на "Захід-2017" не заявлено.

Російська військова техніка. Фото: соцмережі.

Росія перекинула поближче до західних кордонів двухбатарейний дивізіон оперативно-тактичний ракетний комплекс "Точка-У". Відповідні дані оприлюднили фахівці групи OSINT-розслідувань InformNapalm, передають Патріоти України.

Підтверджують це і кадри, відзняті у Волгограді – на відеозаписі видно, як рухається залізничний склад з військовою технікою. У складі ешелону нарахували до чотирьох десятків платформ і вагонів із 47-ма одиницями озброєння, яке перевозили до 200 чоловік особового складу.

Рухалася колона у західному напрямку, до кордону з Україною. "Підрахунок техніки і її ідентифікація вказують на перекидання російським командуванням повноцінного двухбатарейного дивізіону оперативно-тактичного ракетного комплексу" Точка-У "з додатковим боєкомплектом, засобами зв'язку та забезпечення (польові кухні та автономні електростанції)", - зазначили активісти.

Вдалося вирізнити й типи пускових установок - 9П129, помітили кілька транспортно-заряджаючих машин 9Т218 та 9Т238, технічних авто 9В819-1, а також мобільні радіостанції Р-142БМ. Всі ймовірні виправдання російської сторони щодо залучення комплексу "Точка-У" в військових навчаннях у Білорусі спростували: такої техніки на "Захід-2017" не заявлено.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...