Росіяни будуть вражені: Китай підірвав гігантську випробувальну бомбу (відео)

За словами розробників, у цієї бомби потенціал знищення поступається тільки ядерній зброї.

Китай підірвав гігантську випробувальну бомбу. Ілюстрація: Русский Еврей.

Китайська державна військова корпорація NORINCO продемонструвала фото надпотужної авіаційної бомби, яку назвали національної версією «матері всіх бомб», передають Патріоти України із посиланням на Global Times.

За словами розробників, у цієї бомби потенціал знищення поступається тільки ядерній зброї. Бомбу скинули з бомбардувальника H-6K (ліцензійна копія реактивного бомбардувальника Ту-16, що випускався в СРСР в 1953-1963 рр.). Як повідомляється, вона важить кілька тонн, і літак може нести тільки один такий боєприпас.

Раніше США випробували надпотужну авіабомбу GBU-57. Після падіння спочатку відбувається вибух середньої сили, а потім детонує основний заряд. GBU-57, яку назвали «цар-бомбою», призначена для знищення підземних укріплень. Вона може проникати в грунт на глибину до 61 метра, пробивати 19 метрів армованого бетону, що можна порівняти з висотою шестиповерхового будинку. Маса боєприпасу - 13,6 тонни, однак сама бойова частина становить лише п'яту частину від неї.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...