Росіянина, причетного до публікацій "переписки Суркова" ФСБ виманила з України - ЗМІ

У жовтні 2016 року після прибуття з України в Санкт-Петербург ФСБ затримала творця сайту "Шалтай-Болтай", який опублікував листування помічника президента РФ Владислава Суркова, Володимира Анікєєва.

Російські спецслужби начебто виманили росіянина, який приїхав в Україну. Ілюстрація:Еспресо.TV

З метою виманити з України творця сайту "Шалтай-Болтай" - з матеріалами листування помічника президента РФ Володимира Суркова - Володимира Анікєєва ФСБ розіграло "складну оперативну комбінацію", яка завершилася арештом Анікєєва в кінці жовтня 2016 року і висуненням йому звинувачення за кримінальною статтею "неправомірний доступ до комп'ютерної інформації ". Про це повідомляє Росбалт з посиланням на джерело, знайоме з ситуацією, передають Патріоти України.

"Анікєєв відразу почав співпрацювати зі слідством і давати розгорнуті свідчення, в яких неодноразово згадувався Михайлов (заступник керівника Центру інформаційної безпеки ФСБ Сергій Михайлов. - ред) - як особа, пов'язана з командою" Шалтай-Болтая ", - сказав співрозмовник агентства.

Пізніше, в грудні 2016 року, були затримані Михайлов і ще один співробітник Центру інформаційної безпеки (ЦІБ) Дмитро Докучаєв. Суд прийняв рішення про їх арешт. Ще один співробітник ЦІБ також був затриманий, але після допиту він залишився на волі.

Видання зазначає, що "в певних колах" Анікєєв був відомий як Льюїс. В Україну він поїхав, тому що тут живе його дівчина. Повертатися до Росії він не планував.

25 січня російське видання "Коммерсант" повідомило про арешт топ-менеджера "Лабораторії Касперського" Руслана Стоянова за підозрою в державній зраді. За даними видання, арешт може бути пов'язаний з розслідуванням, в якому фігурує Михайлов. Джерела видання повідомили, що Михайлов є одним з ключових співробітників центру, який, "по суті, курирує весь інтернет-бізнес в країні".

Російська "Новая газета" писала, що Михайлов підозрюється в передачі США відомостей про російські кіберкомпанії. Зазначалося, що його затримали в ході засідання колегії ФСБ, надягнувши на голову світлонепроникний мішок.

тестова стаття з фокус.юа

середа, 8 травень 2024, 17:21

з https://focus.ua/uk/voennye-novosti/643725-zs-rf-zahopili-she-dva-naseleni-punkti-donechchini-i-prosuvayutsya-na-pivdni-deepstate-karta. RU. РОЗДІЛИ. МАТЕРІАЛИ. Підтримайте нас. ВОЄННИЙ ФОКУС РОСІЙСЬКО-УКРАЇНСЬКА ВІЙНА БИТВА ЗА ДОНБАС. Українські вій...

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...