​Російський снайпер "виманив" старшину пораненням побратима: Про підлу тактику "гібридів" Путіна проти ЗСУ на Донбасі

Після нещодавньої ротації серед окупантів в районі ДАП на передовій знову з'явився снайпер, який використовує підлу тактику.

Військові медики за останню добу вивезли із сумнозвісних Пісків двох поранених та одного загиблого бійця. Після нещодавньої ротації серед окупантів знову з'явився снайпер, який використовує підлу тактику, повідомляють Патріоти України з посиланням на сюжет ТСН.

Дачний кооператив у 12 км від Донецького аеропорту, з околиць Пісків чути гуркіт бою. Водій швидкої витискає зі свого автомобіля все, на що той здатний – стрілка спідометра підповзає до позначки 130 кілометрів за годину. Ця тактика відпрацьовувалася медиками 57-ї бригади кілька останніх років. З бойових позицій вже виїхав позашляховик, з якого і переводять до швидкої пораненого.

"Там поранення верхньої повіки правого ока", - чутно з рації. "Я просто замотав обидва ока, щоби він не рухав жодним оком", - пояснюють на ходу.

Ще максимум півгодини – і боєць лежатиме на операційному столі, тому можливо, що хірургам ще вдасться витягти осколок і врятувати око. Для військових медиків це вже правило – через годину після поранення боєць має бути у лікарні, тоді шанси на порятунок значно зростають. Саме так вдалося напередодні витягти з-під обстрілу Павла. "У нього було вогнепальне поранення в ділянці печінки, прострелена печінка і пошкоджений верхній полюс правої нирки", - розповів фельдшер евакуаційного відділення 57-ї бригади Владислав Водолазський.

А от Богдан Колмиков не дуже веселий – старшину роти Сергія він побачив на передовій уже мертвим. Спочатку ворожий снайпер поранив Павла, але не дострілював, а чекав, поки прибіжать побратим його рятувати – і вже Сергієві поцілив прямо в серце. "Важко на собі морально переносити це все, брати до душі. З одного боку, це наша робота, з іншого - є якісь почуття, у кожного є сім’я", - каже начальник лікувального відділення 57-ї бригади Богдан Колмиков.

Медики втішають себе тим, що їм таки вдалося обманути снайпера і витягти буквально з того світу Пашу – тепер поранений у комі, але лікарі вважають, що виживе. А от бійці на позиціях зайвий раз з шанців не висовуються – ворожий стрілок десь поряд, у нього хороша оптика і пристріляна гвинтівка. Але з обіду бойові позиції оповив густий туман. Бійці дуже хочуть вірити, що стане хоч трохи легше, бо в такому "молоці" снайперу працювати важче.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...