"Розумний, кмітливий, язик добре підв'язаний": В особі полковника ГРУ Боширова жителі одного з селищ впізнали свого екс-односельчанина Чепігу

Підозрюваний в отруєнні колишнього російського розвідника у Солсбері вже 10 років не з'являється в селі, де провів дитинство.

Фото:Коммерсант

Жителі села Березівка впізнали на фотографії підозрюваного в отруєнні екс-розвідника Сергія Скрипаля свого колишнього односельчанина Анатолія Чепігу, який за даними Bellingcat є полковником ГРУ. Про це повідомляють Патріоти України.

Березівка розташована в 37 км від села Миколаївка, в якому народився Чепіга. За інформацією газети, сім'я Чепіги довгий час жила в Березівці, після чого переїхала в Благовєщенськ.

Співрозмовники видання попросили не називати їхніх імен, побоюючись проблем з ФСБ. Вони уточнили, що в останній раз бачили Чепігу близько десяти років тому. За їх словами, в останні дні жителі Березівки переглядають і перечитують всі опубліковані матеріали по даній темі.

"Це він, Толя. Сто відсотків він. Очі чорні майже, і голос його. У 1996 році він закінчив Березівську школу і поступив у ДВОКУ. Дуже розумний, хороший хлопець, кмітливий, язик підв'язаний, навчався добре. Всі про нього можуть сказати тільки позитивне. Не пив, не курив, ні в яких поганих компаніях ніколи замішаний не був", - розповіла мешканка села, яка в дитинстві дружила з Чепігою, додавши, що впізнала його в усіх опублікованих матеріалах.

За відомостями селян, Чепіга одружений і у нього є двоє дітей. Не так давно в селі обговорювали новину про те, що його родині нібито дали чотирикімнатну квартиру в Москві.

"Те, що він на секретній службі в гарячих точках, ми знали. Його мама плакала: навіть родина не була в курсі, де саме він знаходиться. Дружина в Хабаровську жила, чекала. Я останній раз його бачила років десять тому, коли він приїжджав до рідних ", - розповіла інша мешканка Березівки.

Ще одна співрозмовниця видання зазначила, що Чепіга не надто схожий на фото Боширова. "Він був уже майже лисим, не надто схожий на це фото, у нього відкритий погляд був, а тут як з-під лоба. Хоча очі карі", - сказала вона.

Як відомо, Сергій і Юлія Скрипаль були виявлені без свідомості на лавці біля торгового центру в Солсбері 4 березня. Постраждалі вижили, але провели кілька тижнів у лікарні. Сергій був виписаний 18 травня, а Юлія - 9 квітня.

Прем'єр-міністр Великобританії Тереза Мей заявила, що Скрипаль і його дочка були отруєні військовою нервово-паралітичним речовиною з групи "Новачок", розробленою Радянським Союзом. За даними британських правоохоронців, підозрювані у справі про отруєння Скрипалів Олександр Петров і Руслан Боширов є співробітниками російської розвідки.

13 вересня Петров і Боширов в інтерв'ю російському телеканалу заявили, що відвідали Солсбері з туристичними цілями. Вони нібито хотіли подивитися на місцевий собор. За даними розслідування The Insider і Bellingcat, Руслан Боширов насправді є полковником ГРУ Анатолієм Чепігою. У 2014 році йому присвоїли звання "Героя Росії" ймовірно за участь у військових діях на Донбасі.

Джерело: Коммерсант

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...