"Самодіяльність Міноборони РФ": Експерт пояснив, що роблять російські винищувачі над Балтикою

Подібними діями міністерство оборони Росії намагається не допустити скорочення фінансування на цілі переозброєння армії.

Російські літаки продовжують свої провокації. Фото: Military Navigator.

Численні провокації російських військових літаків у повітряному просторі країн Балтії можуть бути ініційовані не Кремлем, а російським міністерством оборони і Генштабом. Таку думку "Обозревателю" висловив російський військовий експерт і журналіст Павло Фельгенгауер, передають Патріоти України.

Журналісти запитали, чи не вважає він підвищену активність російської військової авіації біля кордонів країн-членів НАТО зазначенням на намір Кремля відкрити тут новий фронт, експерт сказав: "Ні, не вважаю". Він пояснив, що в цьому регіоні "часто бувають сутички". Причому, як припускає Фельгенгауер, провокує їх не Кремль, а російські силові відомства.

"Це не стільки Кремль, скільки російське міністерство оборони і Генштаб провокують наростання напруги між Росією і Заходом. Деякі сутички можливі. Всі думають про Сирію, але не можна забувати і про країни Балтії", - сказав експерт.

Він також не виключає, що подібними діями міністерство оборони Росії намагається не допустити скорочення фінансування на цілі переозброєння армії. Нагадаємо, видання The Washington Post повідомило про те, що у НАТО постійно фіксують провокаційні польоти російських військових літаків у повітряному просторі країн Балтії. Так, в ніч на 6 листопада в небі над Естонією і Фінляндією було зафіксовано 13 таких літаків.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...