Савченко зізналася, що прогуляла роботу у Раді, коли йшлося про її закон

Нардеп додала, що все одно утрималася б від голосування щодо санкцій проти режиму Януковича, бо там не було прізвища Ахметова.

Надія Савченко. Фото: Інформатор.

Нардепи Вікторія Войцицька та Олексій Гончаренко під час дискусії про провал голосування за санкції проти режиму Януковича взялись розпитувати в ефірі програми на каналі zik.ua Надію Савченко, чому вона не голосувала за цю постанову, а також не була під час голосування щодо так званого закону Савченко, передають Патріоти України.

«Я просто прогуляла», – відповіла на настирливі запитання колег позафракційна депутат Верховної Ради Надія Савченко, зауваживши, що її не було у парламенті увесь день. Сама нардеп звернулася із критикою до своїх колег. «Я бачу як працює парламент – я розумію, що ми ухвалюємо закони, як літератори і філософи. Якось так. А повинні ухвалювати як математики. Можливо, дійсно простіше людей замінити роботами?», – запитала Савченко.

Гончаренко запитав колегу, чи голосувала вона за санкції проти режиму Януковича. На це Надія відповіла: «Я ж сказала – не голосувала за жоден законопроект. Тому що вірю в коаліцію, і я вірю, що в вас вистачить голосів». «Ви не були готові підтримати санкційні списки? Я не розумію…», – здивувалась Вікторія Войцицька.

«Ми четверо тут, троє голосували «за», – зазначив Олексій Гончаренко, маючи на увазі себе, Войцицьку та Ігоря Лапіна. «Я вірю в те, що у вас вистачить сил виправити помилку, зробити справедливість. Я у вас вірю», – відповідала Савченко.

«А тоді ви що, завтра покладете мандат? Нащо вам ходити у Верховну Раду?», – запитав Гончаренко. Своїм запитанням його доповнила Вікторія Войцицька: «За що ж ви готові голосувати?». На це Надія Савченко відповіла, що проголосувала б за закони, хоча згодом додала, що утрималася б від голосування щодо санкцій проти режиму Януковича, бо там не було прізвища Ахметова.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...