Щось готується?: З Росії на Донбас привезли сотні найманців та військову техніку

У 2-му АК "ЛНР" командування планує найближчим часом різко поліпшити "якість підготовки мінометних розрахунків".

Бойовики "ЛНР". Фото: соцмережі.

Бойовики "ЛНР" отримали поповнення найманцями з Росії, а також піхотне озброєння виробництва РФ. Про це нардеп, координатор групи "Інформаційний спротив" Дмитро Тимчук повідомляє на своїй сторінці в Facebook, передають Патріоти України.

За даними військового експерта, 6-й окремий механізований полк ( "козачий") зі складу 2-го "армійського корпусу" "ЛНР" отримав маршове поповнення, яке прибуло з РФ в Кадіївку (колишній Стаханов) - до 200 російських найманців. Також - не менше 20 одиниць піхотного озброєння (82-мм мінометів, станкових гранатометів типу СПГ і АГС, ЗУ-23-2).
Крім того, у 2-му АК "ЛНР" командування планує найближчим часом різко поліпшити "якість підготовки мінометних розрахунків", шляхом проведення ряду навчальних зборів, доукомплектування підрозділів особовим складом і новою матеріальною частиною. Зокрема, очікується надходження з РФ 40-ка раніше замовлених 82-мм мінометів.

А тим часом 100-а окрема мотострілецька бригада з 1-го АК "ДНР" отримує з РФ на доукомплектування великокаліберні кулемети типу НСВ-12,7 "Скеля" (також зафіксовані 12,7-мм кулемети "Корд" російського виробництва, що знаходяться тільки на озброєнні армій РФ і Малі). Кулемети перевозять в розібраному вигляді вантажним автотранспортом, додав координатор "Інформспротиву".

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...