"Шлях росіян на Гаагу": Куля, яка влучила в Ан-26 над Чорним морем, стане доказом у міжнародному суді, - Матіос

Хто саме стріляв, ми, може, і не встановимо, але зона відповідальності вищого керівництва держави РФ - у компетенції міжнародного кримінального суду.

Анатолій Матіос. Фото: LB.ua.

Україна передасть у міжнародний кримінальний суд одну з куль, що влучили в літак ВМС Ан-26 під час обстрілу Росією над Одеським газовим родовищем у Чорному морі. Про це заявив головний військовий прокурор України Анатолій Матіос в ефірі каналу "112 Україна", передають Патріоти України.

"Військова прокуратура відразу після прильоту літака зареєструвала провадження, зараз проводять експертизу, щоб встановити патрони, тому що це доказ. Це докази гібридної військової агресії після анексії Криму. Куля, яку вилучено, експертиза пошкодження літака над територією України, від якої ще ніхто не відхрестився, - це докази. Хто саме стріляв, ми, може, і не встановимо, але зона відповідальності вищого керівництва держави РФ - у компетенції міжнародного кримінального суду. Ці докази збирають і їх туди передадуть", - заявив Матіос.

Нагадаємо, літак Військово-морських сил України Ан-26 був обстріляний сьогодні о 10:20 над Одеським газовим родовищем у Чорному морі. По літаку відкрили вогонь зі стрілецької зброї з борту малого протичовнового корабля Чорноморського флоту Російської федерації. Крім того, Ан-26 супроводжувала станція виявлення зенітно-ракетного комплексу. Український літак отримав пошкодження корпусу, екіпаж не постраждав.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...