Шоумен Сергій Притула розпочав українізацію Криму

Відомий телеведучий написав у соцмережі, що готовий подарувати дітям кримчан книги українською мовою.

Сергій Притула. Фото: www.gogetnews.info.

Відомий український шоумен і телеведучий Сергій Притула розповів, як зробити окупований Крим більш україномовним. Про це він написав на своїй сторінці в "Фейсбук", передають Патріоти України.

Притула повідомив, що часто спілкується з українцями, які залишилися в Криму, у зв'язку з чим відзначає, що майже всі скаржаться на те, що діти не мають можливості вивчати українську мову. На переконання телеведучого, українці, які проживають на материку, повинні докласти зусиль для вирішення даної проблеми.

Сам телеведучий повідомив, що вже домовився з виданням "Основи" і отримав у своє розпорядження близько 100 екземплярів книг українською мовою. Книги призначені для дітей різного віку (для найменших - "Червона книжечка", для середніх - про мумі-тролів, а для старших - "Кайдашева сім'я"). Притула зазначив, що всі, хто бажає отримати книгу для своєї дитини повинні написати йому в "Фейсбук". Всім, хто отримає книгу, телеведучий обіцяє відписатися особисто.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...