Шпигун "Хунти": Схоплений "МДБ ЛНР" блогер вже "зізнався" у всіх смертних гріхах

Едуард Неделяєв зізнався, що "планував в складі партизанських груп опору надавати допомогу в поверненні Луганська під юрисдикцію України", і нібито для підготовки терактів завантажив з інтернету книгу про виготовлення вибухових пристроїв.

Едуард Неделяєв. Фото: скріншот з відео.

У фейковому "МДБ ЛНР" заявляють, що затриманий раніше блогер зізнався у шпигунстві на користь України. Про це свідчить відповідний запис із "затриманим" Едуардом Неделяєвим, повідомляють сепаратистські ЗМІ, передають Патріоти України.

"Починаючи з 2014 року, я завів собі в мережі Facebook і Twitter акаунти під ніком Edward Ned, де я намагався висвітлювати свій погляд на події, що відбуваються. Оскільки події були нетривіальні, на кшталт захоплення (військових) частин, ОДА (обласної державної адміністрації), будівлі СБУ, це викликало великий інтерес читачів. Згодом вони стали просити мене повідомляти більш детальну інформацію в особистих повідомленнях", - розповів блогер.

За його словами, серед читачів були особи, які називали себе працівниками СБУ та ЗСУ. "Їм я повідомляв розташування військових об'єктів на території "ЛНР" з координатами. Викладав фотографії та відеозйомки, які робив по цих об'єктах", - повідомив Неделяєв. Він зазначив, що "критикував насильницьке захоплення влади в республіці і висловлював своє невдоволення тим, що відбувається".

Як повідомляють сепаратистські ЗМІ, блогер зізнався, що "планував в складі партизанських груп опору надавати допомогу в поверненні Луганська під юрисдикцію України", і нібито для підготовки терактів скачав з інтернету книгу про виготовлення вибухових пристроїв. У фейковому "МДБ" повідомляють, що "справа" проти Неделяєва стала першим в "псевдореспубліці" "випадком пред'явлення звинувачення блогеру, який здійснює екстремістську діяльність".

Нагадаємо, блогер, зареєстрований під ніком Edward Ned, був заарештований бойовиками "МДБ ЛНР" за проукраїнські пости в соціальній мережі. "МДБ ЛНР" звинуватило затриманого в шпигунстві і державній зраді.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...