Швидше і дешевше, ніж "Конкорд": Представлено прототип найшвидшого пасажирського літака в світі (відео)

Перший комерційний політ відбудеться не раніше ніж у 2023 році. Квитки коштуватимуть близько 5000 доларів.

Скрін відео

Британський підприємець, засновник корпорації Virgin Group Річард Бренсон представив прототип нового надзвукового літака, який може долетіти з Лондона до Нью-Йорка за 3 години і 15 хвилин. Як передає видання Independent, прототип XB-1 прозвали Baby Boom, інформують Патріоти України з посиланням на Politeka.

За словами Бренсона, це буде найшвидший цивільний літак у світі, він обіцяє майбутнім пасажирам “доступні” надзвукові подорожі. Перший комерційний політ відбудеться не раніше ніж у 2023 році. Квитки коштуватимуть близько 5000 доларів.

Крейсерська швидкість літака 2335,1 км на годину, що на 10 відсотків швидше, ніж швидкість “Конкорда”, а також в 2,6 рази швидше, ніж швидкість інших авіалайнерів. Нові літаки зможуть перевозити 40 пасажирів одночасно.

Компанія Бренсона Virgin Galactic працюватиме над проектом створення надзвукового літака спільно з американською компанією Boom, яка належить бізнесмену Блейку Шоллу, колишньому пілотові, в минулому – менеджеру компанії Amazon. Прототип літака вже є, його зберігають в ангарі в Денвері.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...