Сєня рулить: Україна повернула Японії "зайвих" 2,5 млн "кіотських" євро

Японські контрагенти мали право вимагати повернення невикористаного залишку в сумі близько 1,3 млрд грн і 35,9 млн євро.

Україна повернула Японії 2,5 млн. євро. Фото: zn.ua.

Україна повернула Японії 2,5 млн євро невикористаних коштів, отриманих у 2009 році від продажу квот на викид парникових газів у рамках Кіотського протоколу, повідомила прес-служба Міністерства екології та природних ресурсів. Новину передають Патріоти України.

"Державною казначейською службою України 15 лютого 2016 року було здійснено повернення коштів японській стороні в сумі 2 490 534,65 євро", - повідомила прес-служба міністерства за запит агентства "Інтерфакс Україна". Розпорядження про повернення коштів японській стороні Кабінет міністрів підписав 11 лютого.

У відповіді Мінприроди зазначено, що чотири договори на продаж одиниць (частин) установленої кількості (ОУК або частини квоти на викид парникових газів - ред) на суму 440 млн євро з японськими контрагентами був укладений ще в 2009 році Державним агентством екологічних інвестицій. В даний час Держагентство екологічних інвестицій знаходиться в процесі ліквідації. Мінприроди у березні 2015 року взяла на себе функції агентства з реалізації проектів за договорами, за якими термін використання коштів вже завершився.

Японські контрагенти мали право вимагати повернення невикористаного залишку в сумі близько 1,3 млрд грн і 35,9 млн євро. В результаті переговорів з японськими контрагентами Мінприроди вдалося продовжити термін використання коштів. Одна з японських компаній наполягала на поверненні всього невикористаного залишку, однак у вересні 2015 року з нею вдалося домовитися про те, що половина залишку буде спрямована на модернізацію 10 вагонів Київського метрополітену, а половина – повернута. У листопаді 2015 року Мінприроди домовилося збільшити кількість модернізованих вагонів до 15, і повернути невикористані кошти.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...