Схід України знищує сам себе, а Росія програє війну, - письменник

Окупований Донбас Москві не потрібен.

Донбас з допомогою Росії знищує сам себе. Ілюстрація:lnrnews.net

Окупований Донбас зараз знищує сам себе, а Росія цьому допомагає, розуміючи, що програє війну. Таку думку висловив в інтерв'ю Апострофу відомий український письменник Андрій Курков, передають Патріоти України.

Про самознищення і майбутнє Донбасу

Схід зараз знищує сам себе. І те, що звідти регулярно надходять відомості про сутички між самими бойовиками, дуже показово. Я думаю, що недавній дивний візит Гризлова (до Києва, - ред.), про який багато говорять, - знак того, що Росія війну на виснаження програє і намагається хоча б кришку на Донбасі прикрити, щоб він задихнувся.

Зрозуміло, що нікому він зараз у такому стані не потрібен. Ні Росії, ні нам. Цілісність державних кордонів, безумовно, дуже важлива, але фактично зараз ми отримуємо ворожу територію, яка хоче, щоб її з Києва годували.

Реанімувати її повинні, насамперед ті бізнесмени, що втекли звідти з грошима, які зараз їздять по Києву, Львову та Дніпропетровську на своїх джипах. Але, по суті, процес реабілітації такого регіону може зайняти і десять, і двадцять років.

Напрошується кілька дзеркальних порівнянь. Якщо Донбас своє повстання порівнював з Майданом, то свою поствоєнну фазу може потім порівнювати з періодом опору ОУН-УПА радянській владі.

Адже там теж зброї залишиться дуже багато. Так що якщо нині захоплені зони Донбасу легітимно повернуться до складу України, то осередки партизанської боротьби там обов'язково виникнуть.

Про деградацію ДНР-ЛНР

Зараз, мені здається, Україні вигідно заморожування даного конфлікту. Як сказав хтось із російських ідеологів, "на Донбасі не виявилося державотворчих умів". Ми бачимо, що відбувається деградація цих штучно створених структур - ДНР і ЛНР. І зрозуміло, що Росія своїх людей туди посилати більше не буде. А отже, територія буде поступово перетворюватися в таку собі махновську республіку".

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...