Скрепно: Патріарх Кирило відзначить ювілей РПЦ у "триклятій Гейропі"

Кирило стане першим з патріархів Російської православної церкви, хто відвідає Великобританію.

Патріарх Кирило. Фото: news.bigmir.net.

Патріарх Російської православної церкви Кирило 15 жовтня розпочинає 4-денний візит до Великої Британії. Про це повідомляють Патріоти України із посиланням на портал Крим.Реалії.

Поїздка проходитиме на тлі заяв цього тижня виконувача обов’язків міністра закордонних справ Великобританії Бориса Джонсона, що Росія ризикує стати «країною-вигнанцем» через свою агресію щодо України та Сирії. Критики візиту голови РПЦ до Британії стурбовані тим, що запланована зустріч патріарха Кирила з королевою може бути використана для підвищення рейтингу президента Росії Володимира Путіна. Представниця Лейбористської партії Елісон Макґоверн назвала помилкою «давати можливість піару одному з ключових союзників президента Путіна».

Очікують, що у Лондоні патріарх Кирило візьме участь у заходах до 300-річчя від дня встановлення Російської православної церкви у Великобританії, проведе літургії у російських православних храмах. Також він зустрінеться з архієпископом Кентерберійським Джастіном Уелбі і матиме аудієнцію з королевою Єлизаветою II в Букінгемському палаці. Кирило стане першим з патріархів Російської православної церкви, хто відвідає Великобританію.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...