Скрепи напрошуються на додаткові санкції? Китайські та російські хакери зізналися у скоєнні кібератаки на всесвітньо популярні сайти

Група "Новий світ хакерів" через Twitter повідомила, що саме вони скоїли DDoS-атаку на сервери американського провайдера Dyn.

Хакери атакували популярні соцмережі. Фото: УНІАН.

Російські та китайські хакери зізналися у скоєнні масштабної кібератаки на всесвітньо популярні сайти. Водночас експерти США поки що не можуть підтвердити причетність хакерів до скоєного. Про це повідомляють Патріоти України із посиланням на Радіо Свобода.

Хакери з Китаю і Росії взяли на себе відповідальність за DDoS-атаку на популярні сайти, що зачепили користувачів на східному узбережжі США, а також частково в Європі та Азії. Так, група "Новий світ хакерів" через Twitter повідомила, що саме вони скоїли DDoS-атаку на сервери американського провайдера Dyn.

Вони повідомили про кількість учасників атаки. Група стверджує, що до неї причетно 10 осіб. Однак експерти у США заявили, що поки не можуть підтвердити причетність цих хакерів до скоєного. За даними Associated Press, в атаці могли брати участь загалом 30 осіб, 20 з яких перебувають в Росії, ще 10 – в Китаї.

Водночас сама компанія Dyn Inc. заявила, що не знає, хто є винуватцем атаки. Нагадаємо, 21 жовтня користувачі повідомляли про перебої з доступом до ряду великих сайтів, крім Twitter, до сервісу потокового відтворення музики Spotify, платіжної системи PayPal, сторінок HBO, CNN, Starbucks, Boston Globe, New York Times, Airbnb і іншим. Скарги надходили і від користувачів в Україні. ФБР розпочало розслідування атаки.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...