Скрепи під ударом: Експериментальний британський танк на стрільбах пробив російський навиліт

Параметри новітньої російської танкової гармати 2А82-1М, яка встановлюється в танк Т-14 «Армату», не є такими вже видатним на тлі новітніх європейських розробок.

Британський танк здатний пробити російський навиліт. Ілюстрація: Русский Еврей.

Нові подробиці програми модернізації британського важкого танка «Challenger 2» наводить у своєму блозі Андрій Тарасенко, передають Патріоти України та пропонують вам ознайомитися із його інформацією.

Основним напрямком програми створення танка «Challenger 2 LEP», або, як його ще іноді називають, «Challenger 3», є онімечення спочатку британської конструкції. Я вже писав, що в ході спільних робіт BAE Systems (RBSL) і Rheinmetall, новий варіант танка отримав модернізовану гармату. Нова гладкоствольна танкова гармата Rh120L55A1 значно перевершує свою попередницю, що встановлюється на останню версію танка «Леопард-2A7V» - Rh120L55.
Про гармату Rh120L55A1 від Rheinmetall мною неодноразово згадувалося в різних публікаціях після виставки Eurosatory 2016 в контексті того, що параметри новітньої російської танкової гармати 2А82-1М, яка встановлюється в танк Т-14 «Армату», не є такими вже видатним на тлі новітніх європейських розробок.

Rh120L55A1 має підвищений до 700Мпа допустимий тиск в каналі ствола, проти 670 МПа у стандартній Rh120L55. Модернізована гармата має і підвищену живучість ствола. Вона оснащується зміненим ежектором і посиленим противідкотом К900. В цілому конструкція модернізованої німецької гармати забезпечує зростання показників на 20% в порівнянні з попередньою версією.

Випробувальні стрільби з гармати Rh120L55A1 танка «Challenger 3» проводилися в грудні 2018 року. Стрілянина велася німецьким же штатним бронебійним подкаліберним боєприпасом DM53. При цьому екіпаж з метою безпеки всередині танка був відсутній.
За твердженнями свідків цих випробувань, стрілянина велася по мішені, що представляє собою танк Т-72. Ймовірно модифікації «М» або «М1», тобто експортного варіанту радянського Т-72А зі спрощеним захистом. Так чи інакше, але стверджується, що мішень була пробита на виліт. Снаряд пробив лобову броню, прошив весь внутрішній простір і вийшов з кормового листа корпусу.

Для боротьби з живою силою і легкоброньованою технікою в боєкомплект танка «Challenger 3» планується включити снаряди з дистанційним повітряним підривом DM11 PAB. Повідомляється, що весь боєкомплект цього танка буде розміщений в ізольованих відсіках. Маса танка буде знижена за рахунок нової, більш легкої башти, в якій будуть застосовані нові марки броньованої сталі.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...