Скрепи позеленіють від заздрощів: Європейці зайнялися розробкою супершвидкісного військового вертольота

За проектом, гвинтокрил RACER зможе розвивати швидкість до 220 вузлів (407 кілометрів на годину) і виконувати польоти на відстань до 400 морських миль (741 кілометр).

Швидкісний вертоліт X3. Фото: Flickr.

Європейський консорціум Airbus Helicopters зайнявся розробкою швидкісного багатоцільового військового вертольота, який планує запропонувати на тендер Армії США. Як повідомляє Flightglobal, при розробці нового літального апарату планується використовувати технології демонстратора швидкісного вертольота X3, випробування якого проводилися до середини 2013 року, передають Патріоти України.

Сьогодні розробкою швидкісних вертольотів займаються кілька країн світу, включаючи Францію, Німеччину і США. Метою таких розробок є створення літального апарату, здатного на вертикальні зліт і посадку по-вертолітному, і на швидкий горизонтальний політ на швидкостях, які сьогодні недоступні звичайним вертольотам.
Літаки з можливістю вертикальних зльоту і посадки на роль таких літальних апаратів не годяться. В першу чергу причиною цього є дуже велика витрата палива при вертикальних зльоту і посадці. Крім того, такі літаки не можуть злітати вертикально з великим вантажем і потребують невеликого розбігу перед відривом.
Подробиці нової розробки в Airbus Helicopters не розкривають. Найімовірніше вона базується на проекті швидкісного гвинтокрила Racer, створюваного в рамках європейської програми з розробки та впровадження економічного та екологічного цивільного повітряного транспорту. Ця розробка також використовує технології X3.
Airbus Helicopters представив проект гвинтокрила RACER в середині 2017 року. Літальний апарат отримає замкнуте крило, яке при відносно невеликому розмаху має більшу в порівнянні зі звичайним крилом площу і створює велику ж підйомну силу. Гвинтокрил буде оснащений одним несучим гвинтом і двома штовхаючими на закінцівках крила.
За проектом, гвинтокрил RACER зможе розвивати швидкість до 220 вузлів (407 кілометрів на годину) і виконувати польоти на відстань до 400 морських миль (741 кілометр). Крейсерська швидкість польоту гвинтокрила складе 190 вузлів. Слід зазначити, що цей показник на 90 вузлів менше вимог, які пред'являють до перспективних швидкісних вертольотів американські військові.
Швидкісний вертоліт X3 створювався з одним несучим гвинтом, крилом і розташованими на його закінцівках повітряними гвинтами. Цей апарат під час випробувань в середині 2013 року в горизонтальному польоті показав швидкість 255 вузлів.
На конкурсі, проведеному Армією США. перспективний європейський швидкісний багатоцільовий вертоліт буде конкурувати з вертольотом SB> 1 Defiant компанії Sikorsky і конвертопланом V-280 Valor компанії Bell Helicopter. Два фіналіста конкурсу будуть визначені в 2020 році, а в 2023 році військові виберуть один з проектів.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...