Смішні гроші: Стало відомо, за яку суму терористів "ДНР"/"ЛНР" пропускають на неокуповану Україну

Вартість послуги таксиста, у якого все "схвачено", і який провезе пасажира в обхід КПВВ, від 600 до 800 грн, залежно від пункту призначення.

КПВВ на лінії розмежування. Ілюстрація:www.rbc.ua

Будь-який житель окупованого так званими ДНР-ЛНР Донбасу, в тому числі бойовик, може потрапити на підконтрольну Україні територію, заплативши при цьому від 600 до 800 грн. Про це Апострофу розповіли співрозмовники, знайомі з ситуацією на контрольних пунктах в'їзду-виїзду (КПВВ) на Донбасі, передають Патріоти України.

Зокрема, за словами Родіона Шовкошитного, координатора зведених мобільних груп по боротьбі з незаконним перевезенням товарів через лінію розмежування в зоні АТО, на Донбасі функціонують дороги, по яких можна об'їхати офіційні пункти пропуску.

"Напевно, коли лінія розмежування з'явилася, так цей перехід і почав функціонувати. Там все схоплено. З іншого боку під'їжджає таксі, чекає. З цієї сторони перейшли - поїхали далі. Таких переходів в зоні АТО багато. Я про це говорю вже півроку. Так що смішно говорити, що наша зона знаходиться під контролем наших сил", - сказав він.

За словами Шовкошитного, на українських блокпостах у таких "зайців" перевіряють тільки паспорт, а особисті речі не оглядають. Координатор зведених груп впевнений, що будь-який сепаратист може при бажанні безперешкодно потрапити куди завгодно і провезти що завгодно. Вартість послуги таксиста, у якого все "схвачено", і який провезе пасажира в обхід КПВВ, - від 600 до 800 грн, залежно від маршруту слідування. Приблизно третину цих грошей отримує командир прикордонників, який може знаходитися в іншому місці і віддати наказ пропустити "зайця" по телефону.

"Я можу говорити про свою ділянку - це Верхньоторецьке і шахта "Південна", там машинки з Горлівки проїжджають. Уздовж шахти "Південна" ми спускалися і дивилися: зубчики, якими дорога була перекрита, розсунуті, дорога натоптана, легкові машини їздять", - додав Шовкошитний. За його словами, уздовж лінії розмежування працює до 20 таких переходів.

Крім того, хабарі встановлені і за прискорення просування в черзі на офіційних пунктах пропуску. Система така: машина займає місце, яке потім продають за 200-300 грн, в залежності від близькості до шлагбауму. При цьому ціни на дану "послугу" будуть рости, оскільки попит занадто великий, розповів співробітник організації "Донбас-SOS".

За наявною інформацією, "мзду" беруть і на КПВВ. Щоб проїхати пункт пропуску без огляду, деяким військовослужбовцям треба заплатити 200 грн, а прикордонникам - 400 грн, розповіло джерело видання в зоні АТО.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...