"Со свинячим рилом в калашний ряд": МЗС Росії висловило стурбованість прагненням Хорватії допомогти Україні з інтеграцією окупованих територій

МЗС РФ закликало Хорватію зайнятися вирішенням власних внутрішніх проблем замість "безперспективних міркувань".

У МЗС РФ узялися вирішувати за інших. Фото: Корреспондент.net.

У міністерстві закордонних справ (МЗС) Росії стурбовані створенням при уряді Хорватії робочої групи зі співробітництва з Україною, в коло завдань якої передбачається включити передачу Києву хорватського досвіду мирної реінтеграції окупованих територій. Про це йдеться в повідомленні прес-служби російського дипломатичного відомства, передають Патріоти України.

"Цей крок, офіційно підтверджений головою уряду Хорватії Андрієм Пленковичем в ході візиту до Києва 21 листопада, викликає серйозну заклопотаність. Нова паралельна структура буде, як мінімум, відволікати увагу київської влади від роботи по всеосяжному виконанню своїх зобов'язань в рамках Мінських домовленостей . Останні ж є - і це неодноразово підтверджено в "нормандському" форматі - безальтернативною основою врегулювання внутрішньоукраїнської кризи", - йдеться в повідомленні прес-служби російського МЗС.

Крім того, російських дипломатів спантеличило "прагнення Загреба поділитися з Києвом власними напрацюваннями на ниві побудови миру". "Добре відомо, якими жертвами і вимушеним виходом з Хорватії порядку 250 тисяч сербів, які там постійно проживали, обійшлися масштабні військові операції "Блискавка" і "Буря" в 1995 році. Переконані, що поради іноземних" консультантів ", здатні створити у київської влади небезпечну ілюзію допустимості в Донбасі силових сценаріїв, які аж ніяк не сприятимуть зміцненню безпеки на Південному Сході України", - таку думку висловили в російському МЗС.

Крім того, там нагадали хорватській стороні про те, що "возз'єднання Республіки Крим і Севастополя з РФ відбулося на підставі вільного і легітимного волевиявлення кримчан" і запропонували не згадувати Крим в порядку денному хорватської робочої групи.

Наостанок МЗС РФ закликало Хорватію зайнятися вирішенням внутрішніх проблем замість "безперспективних міркувань з цього приводу". "Закликаємо Загреб замість безперспективних міркувань з цього приводу активніше зайнятися вирішенням хронічних внутрішніх проблем, пов'язаних з правами сербів та інших національних меншин в Хорватії", - резюмували в МЗС РФ.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...