"Солдаты молчат о своих проблемах, не жалуются, не хотят выглядеть трусами", - військовий лікар АТО

Серед бійців є дуже багато людей з гіпертонічною хворобою і різними хронічними захворюваннями.

Українські військові. Фото: uapress.info.

Середній вік українського солдата 35-40 років. Є дуже багато людей з гіпертонічною хворобою і різними хронічними захворюваннями. Військові свої проблеми замовчують, щоб не думали, що вони "косять". Великою проблемою є і те, що в АТО беруть вже хворих, комісія не ретельно перевіряє стан здоров'я новобранців. Про сумну ситуацію в зоні бойових дій розповіла лікар-волонтер Оксана Романова, передають Патріоти України з посиланням на vchaspik.ua.

"Солдаты молчат о своих проблемах, не жалуются, не хотят выглядеть трусами. А в госпиталь человека без необходимости не завезешь. Только когда стихает огонь, некоторые приходят с обострением своих хронических болезней. Стараемся помочь каждому, но уровень предоставления услуг не такой , как это должно быть в таких условиях. Да и с медикаментами большая проблема ", - зазначила Оксана Романова.

"Мы - безоружные пацифисты на передовой. Нам не выдают никакого оружия во время обострения обстрелов, только одного бойца для охраны, но этого, конечно, мало. Было бы легче выдать нам оружие, чтобы мы могли сами себя защищать. Если проводилась эвакуация, то нам давали в сопровождение бойца-автоматчика. Был один автомат на машину. Но хорошо и на том ", - розповіла лікар.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...