Спіймали на гарячому: На Київщині викрили злочинців, що продавали органи підлітків до РФ

Троє українців шукали неповнолітніх в соціальних мережах, спокушаючи підлітків можливістю отримати 30 тисяч доларів.

Троє зловмисників вербували підлітків у соцмережах. Фото: прес-служба Нацполіції.

Правоохоронці затримали групу зловмисників, які вербували неповнолітніх для незаконної трансплантації органів до Росії. Про це повідомив прокурор Київської області Дмитро Чібісов, передають Патріоти України із посиланням на "Інтерфакс-Україна".

За словами прокурора, троє українців шукали неповнолітніх в соціальних мережах, які готові за гроші стати незаконними донорами органів. "Ми ліквідували канал незаконної трансплантації органів... Прокуратура Київської області спільно зі співробітниками департаменту боротьби із злочинами, пов'язаними з торгівлею людьми Нацполіції... провели спільну операцію і встановили групу осіб, які намагалися вивезти до Москви людей для донорства органів", - сказав Чібісов.

Троє організаторів злочинної схеми - українці, схильні до ведення асоціального способу життя, один із них, перебуває під слідством за грабіж. "Наразі встановлено трьох потерпілих дітей - 14, 15, 16 років... Діти з нормальних сімей", - уточнив прокурор.

Він наголосив, що зловмисники спокусили підлітків можливістю отримати 30 тисяч доларів за операцію. Ще одна потерпіла - 32-річна жінка. Самі організатори злочину повинні були отримати близько 200 тисяч доларів за підбір донорів і вивезення їх для проведення операції в Росії - вилучення 5% печінки.

Водночас Чібісов не уточнив, з ким із Росії працювали фігуранти злочину, від кого надходило замовлення на підбір нелегальних донорів. Прокурор зазначив, що ще тривають слідчі дії. За цим фактом відкрито кримінальне провадження за ч. 3 ст. 149 (торгівля людьми або інша незаконна угода щодо людини) Кримінального кодексу.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...