Справжній прорив: У Китаї створили двигун, який порушує закони фізики

Китайські вчені створили робочий зразок двигуна EmDrive, роботу якого неможливо пояснити в рамках законів збереження енергії. Про це повідомляє ПРАЙМ з посиланням на Daily Mail, передають Патріоти України.

Видання не уточнює технічні подробиці винаходу, проте, у відеоролику про винахід відзначається, що новий двигун незабаром пройде випробування в космосі.

Двигун EmDrive являє собою пристрій з магнетрона, яке генерує мікрохвилі, а також резонатора, який накопичує енергію їх коливань. У той же час створюється тяга, яка не пояснюється фізичним законом збереження енергії.

Вчені відзначають, що силова установка, що працює на базі такого двигуна, дасть можливість людству дістатися до краю Сонячної системи буквально за кілька місяців.

Фахівці з НАСА раніше опублікували наукову статтю, в якій стверджували, що створений в Китаї двигун EmDrive дійсно виробляє "постійну" тягу, не витрачаючи при цьому паливо. Спрямований пучок випромінювання також не виробляється, що суперечить, на думку вченого співтовариства, закону збереження імпульсу.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...